lauantai 16. heinäkuuta 2022

The Black Phone(2021)

 Ohjaaja: Scott Derrickson

Käsikirjoitus: Scott Derrickson & C. Robert Cargill(Joe Hillin novellin pohjalta)

Pääosissa: Ethan Hawke, Mason Thames, Madeleine McGraw,  Jeremy Davies, James Ransone


Nyt arvostelussa nykykauhun harvoihin ja pelottavimpiin teoksiin lukeutuvan Sinisterin(2012)  ohjastelleen ja kynäilleen Derricksonin uusin leffa Stephen Kingin pojan Joen novellin perustuen.  Sitten asiaan:


Eletään vuotta 1978 Denverissä, jossa kaikki ei kohdillaan, sillä ”Nappaajana” tunnettu hiippari on  vienyt ja surmannut 5 Esi-Veetiä ja leffan päähenkilöstä, kotona ja koulussa kiusattu  Finney Blake, joutuu ”Nappaajan” seuraavaksi uhriksi ja miettiessään pakoa äänieristetystä kellarista, Finney löytää  tarinalle tittelinsä antaneen afro-oletetun luurin, jolla Finney saa yhteyden edellisiin uhreihin.

Sillä välin Finney sisko Gwen näkee yllättävän todentuntuisia unia, joiden myötä Gwen pääsee veljensä jäljille.


Vaikka tämä ei ollutkaan yhtä pelottava kuin Sinister, niin silti tämä onnistui paikoittain olemaan aikuisten oikeesti  jännä  ja hyvä nykykauhuilu sitten 6 vuoden takaisten Neon Demonin ja Don’t Breathen.


Myös Sinisterissä pääosassa ollut Hawke veti pitkästä aikaan kunnon roolisuorituksen ja triviana mainittakoon, että Hawken elokuvassa käyttämät naamarit on suunnitellut itse legendaarinen splättterguru Tom Savini, joten kiva tietää, että Savini tekee vieläkin efektejä ja ylipäätänsä, että käsitehdyille efekteille löytyy vielä tarvetta nykyäänkin.


”Afro-oletettu luuri edustaa nykykauhua parhaimillaan ja olisi  jännää, jos Hill kirjoittaisi tälle jatkoa tai peräti etkoa, sillä  olisi mielenkiintoista tietää Hawken hahmon  taustoista enemmän, sillä tässä ei annettu kunnon motiiveja ”Nappaajan” teoille.


Arvosana🎩🎩🎩🎩🎩

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti