lauantai 23. heinäkuuta 2022

Elvis(2022)

 Ohjaaja: Baz Lurhmann 

Käsikirjoitus:  Baz Lurhmann, Jeremy Doner, Craig Pearce, Sam Bromell

Pääosissa: Austin Butler, Tom Hanks, Oliva DeJonge, Richard Roxburgh, Helen Thomson


Nyt arvostelussa Kultahatun hirveällä filmatisoinnilla(2013) pilanneen Luhrmannin uusin leffa Elviksestä. Sitten asiaan:


Tarina alkaa vuodesta 1997, jolloin Elviksen managerina toiminutta Eversti Tom Parkeria ollaan viemässä sairaalaan ja viimeisiä vedellessään ”Eversti” alkaa muistelemaan, sitä, kuinka löysi Elviksen, teki hänestä legendan ja vedätti häneltä törkeästi ka-zingiä miljoonien edestä.


Tarina  käsittää Elvarin elämän ja uran maaseudun kantriesityksistä aina Las Vegasiin asti.

Vaikka Baz pilasi Kultahatun hirveällä filmatisoinnilla, onnistuu hän tässä kunnioittamaan Elavarin elämää ja tekoja vääristelmättä  faktoja, mutta Luhrmannille tyypillisen värikkään ja visuaalisen kikkailun vähentämisellä ja räpin pois jättämisellä soundtrackiltä olisi tälle voinut heittää 5 tähteä, mutta, muuten  tämä oli näyttävä ja viihdyttävä muusikkoelämänkertaleffa, joita onkin viimeisen 4 vuoden aikana tullut muutama ja lisää on ilmeisesti tulossa.


Austin Butler veti mainion roolin pääosassa ja oli hyvin onnistunut sisäistämän Elvarin puhetyylin ja yleistä pahennusta  aiheuttaneet lavamoovit ja Tom Hanks, josta pidän vain komedioissa, veti yllättäen myöskin mainion rooli ”Everstin” roolissa.


Elvis on näyttävä ja viihdyttävä muusikkoelämänkerta leffa, joka kannattaa vilkaista, vaikkei sattuisi  olemaan suuri Elvis-fani,  mutta visuaalisen puolen ja Butlerin ja Hanksin roolisuoritusten takia tämä kannattaa myöskin vilkaista.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti