perjantai 29. heinäkuuta 2022

Femme Fatale(2002)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Brian De Palma


Pääosissa: Antonio Banderas, Rebecca Romijn, Peter Coyote, Gregg Henry


Nyt arvostelussa allekirjoittaneen suosikkiohjaajan viimeinen  aikuisten  oikeesti hyvä leffa Black Dahlian(2006)  ohella. Sitten asiaan:


Joukko kriminaaleja tekee näyttävä ryöstön keskellä Cannesin elokuvafestivaaleja, mutta homma  menee mönkään, kun yksi koplasta, Laure viilaa muita linssiin ja ottaa hatkat timanttien kanssa.

7 vuotta myöhemmin  Laure, nykyään  nimeltään  Lily on mennyt naimisiin USA:n suurlähettilään  kanssa, kunnes niin ikään 7 vuotta työttömänä ollut paparazzi Nicolas Bardo ottaa kuvan Lilystä ja niin Lily viettelee Nicolasin mukaan rikollisiin kuvioihinsa mukaan samalla kun ex-rikostoverit hengittävät niskassa.


6 vuoden ja 3 kaupallisen elokuvan jälkeen Palma palasi ”asiaan ytimeen” elikkä tyylikkään ja jännittävän, monimutkaisen juonen, runsasta visuaalista kikkailua ja puskista tulevan loppuhuipennuksen sisältävän trillerin pariin, joka 35miljoonan dollarin budjetista huolimatta kuvattiin Ranskassa, De Palman töihin suuresti vaikuttaneen Jean- Luc Godardin hoodeilla ja kuten aina, ns ”kriitikot” eivät tällekään elokuvalle lämmenneet  ja  jenkeissä tämä floppasi, mutta onneksi legendaarisen  Roger Ebertin 4 tähden arvostelu takasi tällekin Palman elokuvalle nykyisen kulttistatuksen,  joten  hyvä, että tämäkin elokuva on jonkin verran tunnettu.


Femme Fatale on taattua De Palmaa alusta loppuun asti, elikkä paljon visuaalista  kikkailu jaetusta ruudusta hämmentäviin kuvakulmiin ja puskista tulevaan loppuhuipennukseen asti ja toivottavasti De Palman 2 tulevaa leffa palauttavat hänet takaisin kartalle.


Arvosna⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti