lauantai 31. lokakuuta 2020

Halloween(2018)

Ohjaaja: David Gordon Green


Käsikirjoitus: David Gordon Green, Danny McBride & Jeff Fradley


Pääosissa: Jamie Lee Curtis, Nick Castle, Judy Greer, Will Patton, Haluk Ballinger , James Jude Courtney,  Jefferson Hall, Rhian Rees, Andi Matichack


Nyt pyhäinpäivän kunniaksi arvostelussa puusepän  parhaimpiin kuluvan klassikon ns ”virallinen” jatko-osa, sivuttaa aiempien jatko-osien tapahtumat.


1978 Halloween oli erityisen kauhea  lastenvahtina keikka heittäneelle Laurie Strodelle erään Michael Myers nimisen korston tapettua hänen ystävänsä ja melkein myös hänetkin.


40 vuotta myöhemmin Lauriesta on tullut  Sarah Connorina muistuttava kovanaama, jolla on talo täynnä aseita ja jos jonkinlaista turva ja ansaviritelmää edellämainitun kutsumattoman vieraan varalta.


Lisäksi Lauriella onnmyös tytär ja lapsenlapsi (Greer & Matichack) jotka eivät halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä, sillä vuosien varrella Laurie on saanut pöpin tittelin.


Samaan aikaan lataamolla, jossa Myers on ollut 40 vuotta, 2  True Crime-podcastaajaa( Hall & Rees) tulevat tapaamaan Michaelia ja antavat hänelle tavaramerkiksi muodostuneen naamarin, joka ilmeisesti herättää vielä 40 vuoden jälkeen jonkin sortin viboja, kun koirat alkavat haukkumaan ja muuta pahaenteistä  tilpehööriä alkaa tapahtumaan  lataamon pihalla.

Sitten koittaa pyhäinpäivä ja jostain kumman syystä lataamon potilaat(Myers mukaan lukien ) lähtevät ajelulle bussilla, joka tietysti joutuu onnettomuuteen ja jälleen kerran Myers lähtee riehumaan Haddonfieldiin ja metsästämään  Laurieta, mutta tällä kertaa Laurie onkin varustautunut Michaelin vierailuun raskaamanpuoleisesti, kuten aiemmin tulikin  mainittua.


Joka tapauksessa Halloween on elokuva, jolta RobZombien remaken ja sen jatko-osan olisi pitänyt näyttää ja tällä kertaa meininki on puusepän visiolle uskollisempi ja onpa puuseppä ollut säveltämässä ja tuottamassa tätä.


Ja tämä on saamassa vielä 2 jatko-osaakin  lähivuosina, joten onpahan nykykauhu menossa vaihteeksi tasokkaampaan suuntaan


Hyvää pyhäinpäivä kaikille Kulinaristin lukijoille!


Arvosana🎃🎃🎃🎃🎃


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti