torstai 1. lokakuuta 2020

The House by the Cemetery(1981)

 Alkuperäinen nimi: Quella villa accanto al cimitero


Ohjaaja: Lucio Fulci

Käsikirjoitus: Lucio Fulci & Elisa Briganti


Pääosissa: Catorina MacColl,  Paolo Malco, Ania Pieroni, Giovanni Frezza   De Mejo,  Lucio Fulci


Nyt arvostelussa Fulcin ns Helvetin portit trilogian päätös, ja kuten Argenton eläin ja 3 äitiä trilogiat, eivät myöskään Fulcin trilogian  elokuvat eivät liity juurikaan toisiinsa mitenkään paitsi zombiet on ainoa yhdistävä aihe elokuvissa.


Boyle niminen perhe muuttaa Uudessa- Englannissa sijaitsevaan  taloon, jossa on tapahtunut hiljattain murha-itsemurha. Kaiken lisäksi talo sijaitsee elokuvan tittelin hautausmaan vieressä elikkä  varsin perheystävällinen paikka siis .


Pian alkaa tapahtumaan kummia ja väki vähenemään Fulcin elokuville tyypillisesti gorepitoisissa merkeissä  ja epämääräisten äänten kuuluessa talon kellarista, joten olisiko syytä olettaa, että talon alkuperäinen omistaja J.T. Freudsteinillä olisi osuutta asiaan?


Vaikka Talo hautausmaan  vieressä onkin jäänyt ikävästi jäännyt aiemmin samana vuonna ja tässäkin blogissa arvostellun The Beyondin varjoon, on tässäkin Fulcille ominaista synkkää tunnelmaa ja goreilua, joskin hillitysti kuin aiemmin, mutta sitäkin häijymmän näköistä ja yhtä hienosti toteutettuna, mistä krediittiä maskeeraaja Gino De Rossille jälleen kerran.


Krediittiä täytyy myös antaa leffa soundtrackistä, josta Fabio Frizzin sijasta vastasi  Walter Rizzati, jonka sävellykset loivat kuviin paikottain tunnelmaa ja varsinkin hämmästyttävän paljon Carpenterin Usvan tunnarin ja Adagion risteytykseltä kuulostava tunnarin oli hieno.


Jälleen kerran mainiota zombeilua ala Fulci.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti