lauantai 22. elokuuta 2020

Taistelu elämästä(1983)

 Alkuperäinen nimi: The Final Terror


Ohjaaja: Andrew Davis


Käsikirjoitus: Ronald Shusett, Jon George, Neill. D. Hicks


Pääosissa: Joe Pantoliano, Daryl Hannah, Rachel Ward, Adrian Zmed, Mark Metcalf


Nyt arvostelussa jälleen kerran yksi  eräjormailuviiltelyleffa, joka tuli nähtyä osana NV-festareita ja oikein 35mm-filmiltä.

Nyt kuitenkin itse asiaan:  Motskarilla eräjormaileva pariskunta listitään ja myöhemmin  joukko epäilyttävän vanhoja partiolaisia ja joukko muijia eräjormailevat samoissa maisemissa tietämättään siitä, että metsässä väijyy röllipukuun pukeutunut kassialma, joka väijyy ja listii metsässä patikoivia kunniallisia veronmaksajia, joten eräjormailijat päättävät pistä kassialmalle kampoihin ja alkavat viritellä metsään Rambo-henkisiä ansoja.


 Ja kuten arvatta saattaa, päähenkilöt ovat  Slasher-elokuvan  normistandardien mittapuuhun verrattuna harvinaisen tyhmiä ja jo pelkästään matkan varrella sijaitseva  lataamon ja parin kaverin epämääräisen katoamisen olisi jo pitänyt alkaa soittamaan  kelloja ja  yllättävän kauan päähenkilöillä kesti tajuta tilanne ja alkaa pistämään kampoihin kasssialmalle.


Hauskana faktana mainittakoon, että itse asiassa tämä filmattiin jo 2 vuotta aiemmin, mutta koska  Slashereitä ilmestyi kerran viikossa, ketään kiinnostanut levittää TFT:etä, joten piti kuulemma odottaa 2 vuotta, ennen kuin Daryl Hannahista tuli kuuluisa Blade Runnerin myötä.

Darylin lisäksi mukana ovat hillumassa Rachel Ward (Kaikki pelissä) Joe Pantoliano (Riskibisnes) Adrian Zmed ( Polttarit) ja Mark Metcalf (Delta-jengi), joten perusslasheriin verrattuna tässä oli mukana aika monta isoa kihoa ja The Final Terror oli myös ohjaja Davisille  ensimmäinen  elokuva, joka poiki hänelle töitä Hollywoodista ( mm Kaappaus merellä ja Takaa-ajettu)


Keskivertoa parempi kasarislasheri.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti