lauantai 1. elokuuta 2020

Liekehtivä torni(1974)

Alkuperäinen nimi: The  Towering Inferno

Ohjaus: Irwin Allen & John Guillermin

Käsikirjoitus: Stirling  Silliphant( kirjojen The Glass Inferno & The Tower pohjalta)

Pääosissa: Steve McQueen, Paul Newman, William Holden, Richard Chamberlain, Robert Vaughn , Robert Wagner, O.J. Simpson, Felton Perry,  Fred Astaire,  Faye Dunaway, Jennifer Jones, Maureen McGovern,  Susan Flannery, Susan Blakely  Gregory Sierra, Dabney Coleman, Jack Collins, Norman Burton,  Sheila Allen


Nyt arvostelussa 70- luvun eeppisin ja kallein elokuva, joka sai ensi-iltansa vajaa kuukausi tasan 2 vuotta sitten arvostelemani Earthquaken jälkeen. Molemmat olivat myös aikansa eeppisiä ja kalleimpia elokuvia täynnä aikansa A-luokan naamoja ja  toinen elokuvia yhdistävä tekijä on John Williamsin musiikki. Mutta nyt itse asiaan:


San Franciscossa juhiltaan uuden 138. kerroksisen pilvenpiirtäjän avajaisia, mutta avajaiset muuttuvat Disco Infernoksi, viallisten sähköjohtojen sanoessaan itsensä irti. Sitten sekalainen hahmogalleria  huutaa & riehuu 3 tunnin ajan elikkä 70-luvulle tyypillistä disasterdraamaa siis.




Vaikka katsoja saakin jännittää päähenkilöiden puolesta, niin mukaan mahtuu myös tahatonta huumoria, kun Susan Flannery putoaa ikkunasta, elikkä Ron Moss ei ole ainoa Kaunarit-stara, jonka ura on alkanut  näinkin värikkäissä merkeissä.


 Jos ei edelleenkään Michael Bay-shaicce nappaa, niin siinä tapauksessa tapauksessa Liekehtivä  torni on  parempi vaihtoehto sille. LT on 70-luvun disasterdraamojen mestariteos, joka lievästä ylipituudesta huolimatta on  edes jokaisen leffaharrastajan nähtävä edes  kerran  ja olihan tässä myös tärkeä viesti siitä, että kannattaa    olla tarkkana siitä, että kenet palkkaa hoitamaan sähköasennuksia.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti