torstai 27. heinäkuuta 2017

Vihan lähettiläs(1988)

Alkuperäinen nimi: Monkey Shines

Ohjaus: George A Romero

Käsikirjoitus: George A Romero ( Michael Stewartin samannimisen kirjan pohjalta)

Pääosissa: Jason Beghe, Janine Turner,  John Pankow,Kate McNeil, Stanley Tucci, Stephen Root, Joyce Van Patten, Christine Forrest

Allan (Jason Beghe) herää  aivan tuikki tavallisena aamuna ja lähtee lenkille. Aamulenkki päättyy ikävästi, kun kuorma-auto ajaa hänen päälensä. Päädyttään pyörätuoliin  Allanin ystävä Geoffrey (John Pankow) tuo hänelle Ella-nimisen apinan, josta tulee Allanin apulainen arjen askareissa.

Mutta kyyseessä onkin Geoffreyn tekemien kokeiden tuloksena syntynyt ihmeapina, joka on telepaattisessa yhteyydessä isäntäänsä ja pian Allain läheiset joutuvat kärsimään apinan kautta Allain pyörätuoliin joutumisesta johtuvan  vihan.

Jälleen kerran zombie-trilogiastaan tunnettu Romero osoitti ohjaajan kykynsä ohjaha myös draama ilman kauhuelementtejä. Näyttelijäntyöskentely ei ole mitään sen erikoisempaa, mutta tarina telepaattisesta apinasta on jännä  ja mielenkiintoinen.

Monkey Shines ei ole Romeron parhaimpia elokuvia, mutta silti erinomainen draama, siitä mihin eläinkokeet voivat johtaa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti