maanantai 24. heinäkuuta 2017

Martin(1977)

Ohjaus ja käsikirjoitus: George A Romero

Pääosissa: John Amplas, Lincoln Maazel, Christine Forrest, Elyane Nadeau, Tom Savini, George A Romero

Parhaiten zombie-trilogiastaan tunnettu hiljattain edesmennyt George A Romero  teki kahden zombeilunsa välissä pienimuotoisen kauhudraaman toisesta epäkuolleesta epelistä, vampyyristä.

Elokuvan nimikkohenkilö Martin (John Amplas) lähtee junalla Pittsburghiin. Matkalla Martin  murhaa naisen ensiksi nukuttamalla ruiskeella, viiltämällä ranteen auki partaterällä ja ja lopulta juomalla veret ruumiista. Tästä päätellen Martin on vampyyri tai sitten sarjamurhaaja epämääräisineen rituaaleineen.

Perillä Pittsburghissa Martin majoittautuu serkkunsa luokse asunaan ja serkku on sisustanut talonsa krusifikseilla ja valkosipulilla, joilla ei ole mitään vaikutusta Martiniin ja aurinko välillä ”sattuu” Martinin silmiin ja silloin tällöin Romero heittää kuviin mustavalkoisia takaumia Martinin ns ”edellisestä” elämästä, eli katsojan harteille jää päätettäväksi, että mikä Martin on miehiään tai vampyyrejään.

Martin on kerrassaan  jännittävä ja tiivistunnelmainen kauhudraama. John Amplas tekee erinomaisen roolisuorituksen nimikkohenkilönä ja  Romero on onnistunt luomaan paikoittain tiivistä tunnelmaa nimikkohenkilön yölisiä hiiviskeljyä kuvatessaan.

Martin on yksi Romeron yksi aliarvostetuimpia teoksia ja suositeltavaa katsottavaa, nille jotka haluavat nähdän hiema erilaisen vampyyritarinan ilman mitään Twilightin, True Bloodin ja Vampyyripäiväkirjojen suoltama Vampyyrit on ihkui-skeidaa.

Arvosana🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti