torstai 20. heinäkuuta 2017

Day of the dead(1985)

Ohajus ja käsikirjoitus: George A Romero

Pääosissa Lori Cardille, Joseph Pilato, Terry Alexander, Richard Liberty, John Amplas, Gary Howard Klar, Gregory Nicotero, Howard Sherman, Taso N Stavrakis, Jarlath Conroy, Anthony Dileo Jr



Zombiepidemia jyllää edelleen ja joukko tiedemiehiä ja sotilaita pitävät majaa kaivoksessa. Kaivoksessa on tunnellma hyvkin kireä Kapteeni Rhodeksen (Joseph Pilato)  ottaessa paikan komentoonsa. Sillä välin  Tohtori Logan (Richard Liberty) on saanut tuloksia aikaan kokeilaaan,joilla olisi tarkoitus kesyttää zombiet.  Loganin koe-zombie Bub ( Howard Sherman)  opettelee käyttämään mm partahöylää ja pistoolia. Rhodesin seotessa vieläkin pahemmin  tilanne räjähtää käsiin ja zombiet pääsevät mättämään jälleen lihatiskin antimia.

Monet pitävät  Dawn of the deadiä Romeron parhaimpana elokuvana, mutta Romero itse piti  tätä omana suosikkinaan filmiografiastaan.

 Ei tämäkän hullumpi teos ole. Kaivos on jännä miljöö ja tunnelma pysyy tiiviinä koko elokuvan keston ajan. Oli myöskin Romerolta tyylikäs ratkaisu  esitelllä zombeja  elokuvan alussa ja lopussa ja keskittyä enemmän henkilöihin ja tunnelmaan. Toisinaan myöskin Tom Savini pääsee jälleen kerraan mälläämään efektipuolella oikein urakalla.

Myöskin näyttelypuoli on hyvin hoidossa. Joseph Pilato revittelee oikein urakalla Rhodesin roolissa ja Howard Sherman Bub-zombina tuo elokuvaan hieman huumoriakin.

Hieno päätös Romeron zombie-trilogialle, jota ei olisi tarvinnut pilata jatko-osilla.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti