tiistai 28. toukokuuta 2024

Viiltävä terä(1985)

 Alkuperäinen nimi: Jagged Edge

Ohjaaja: Richard Marquand

Käsikirjoitus: Joe Ezterhas

Pääosissa: Jeff Bridges, Glenn Close, Robert Loggia, Peter Coyote, Lance Henriksen,  Guy Boyd, Karen Austin, Leigh Taylor-Young,  Marshall Colt, Michael Dorn, John Dehner

Nyt arvostelussa Richard Marquandin( Jedin paluu)  ohjaama ja Joe Eszterhasin( Basic Instinct)  kirjoittama niin ikään San Franciscoon sijoittuva Neo Noir.


Synkkänä ja myrskyisänä yönä joku murtautuu Forrester-nimisen avioparin rantahuvilaan ja murhaa vaimon, Pagen  ja sisäkön.


Aviomies Jack joutuu epäillyksi, kuten tälläisissä tapauksissa aina käy, mutta Jackiä edustava  asianajaja Teddy Barnes ja yksityisetsivä Sam Ransom  yrittävät puhdistaa Jackin maineen, vaikka molemmat piinaa vuosien takainen juttu, jonka vuoksi syytön henkilö joutui linnaan ja veti itsensä kiikkuun.


Elikkä  onko Jack Forrester syyllinen  vai  ei ja miten vanha Corona-mallinen  kirjoituskone liittyy juttuun?


Jagged Edge ei ole ihan Basic Instinctin veroinen mestariteos, mutta muuten erinomainen  ja jännä Neo Noir/ oikeussalitrilleri, jonka kruunaavat Loggian Oscar-ehdokkuudella huomioitu sivuosa pahasuisena yksityisetsivänä ja legrndaarisen John Barryn tunnelmaa kohottava soundtrack.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti