perjantai 10. toukokuuta 2024

Paholaisen silmät(1985)

 Alkuperäinen nimi: Cat’s Eye



Ohjaaja: Lewis Teague

Käsikirjoitus: Stephen King

Pääosissa: James Woods, Robert Hays, Drew Barrymore, Candy Clark,  Kenneth McMillan, James Naughton, James Rebhorn, Mike Starr, Charles S. Dutton


Nyt arvostelussa vähemmän tunnettu toinen kasarin  kauhuepisodielokuva Stephen Kingin kynästä lähtöisin, ohjaajana Lewis Teague, jolle tämä oli toinen Stephen King-filmatisointi, sillä 2 vuotta aiemmin Teague ohjasi Cujo-filmatisoinnin.


Leffa sisältää tuttuun tyyliin 3 tarina, jotka linkittyvät toisiinsa  tittelissä mainitun kissan ohella, joka ilmestyy kuviin leffan prologissa, 2 ekan episodin lopussa, elikkä taas vaihteeksi suomentaja on ollut nokkela antaessaan leffalle suomenkielisen tittelin, vaikka pelkkä ”Kissan silmä” olisi ollut suorempi ja ytimekkäämpi suomennos.


Nyt kuitenkin asiaan:


” Quitters Inc”

1. episodi kertoo  kertoo ketjupolttajasta, joka lähtee radikaaliin vieroitushoitoon ja kyseessä on kirjaimellisesti radikaali vieroitushoito, sillä jos päähenkilö Dick syystä tai toisesta päätyy tupakoimaan, niin klinikka rankaisee Dickin sijasta hänen vaimoaan



”The Ledge”

2. episodi kertoo vedonvälittäjä  nimeltään Cressner, joka on saanut selville, että vaimo  on käynyt vieraissa, joten Cressner sieppaa  ausankantajan, ex-tennispelaaja Johnny Norrisin ja laittaa tämän  laskeutumaan kattohuoneistosta, ulkokautta ja jos Johnny selviää ehjin nahoin alas,  Cressner suostuu ottamaan avioeron ja jos Johnny ei suostu, Cressner  on jemmannut Johnnyn  Ford Mustangiin huimausaineta ja on valmis ilmoittamaan asiasta poliisille.


” General” 

3. episodin päähenkilö on  ed mainittu kissa, nimeltään General, joka  asuu Amanda-nimisen tyttö(oletetun) ja hänen äitinsä luona , mutta perheidyyliä häiriköi peikko, joka piinaa Amandaa öisin, mutta äiti ei usko peikkoihin ja pitää kissaa syyllisenä, joten lopussa peikko ja kissa ottavat eeppisen matsin.


Prologissa ”cameo-rooleissa” piipahtavat Cujo sekä Christine tappaja-auto ja allekirjoittaneen suosikki 3 episodista  oli Quitters Inc, koska  James Woods  pääosassa.


Ei ihan Creepshown’n veroinen mestariteos, mutta hyvä  j viihdyttävä kuitenkin.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti