keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Kiss ja huvipuiston haamu(1978)

 Alkuperäinen nimi: Kiss Meets Phantom of the Park

Tunnetaan  myös nimillä: Attack of the Phantoms, Kiss Phantoms, Kiss - Naamiomiesten hyökkäys

Ohjaaja: Gordon Hessler

Käsikirjoitus: Jan-Michael Sherman & Don  Buday

Pääosissa: Gene Simmons, Paul Stanley, Peter Criss, Ace Frehley, Anthony Zerbe, Brion James, Carmine Caridi,  Deborah Ryan, Terry Lester


Nyt arvostelussa alunperin tv-elokuvaksi filmattu, mutta meillä ja muualla Euroopassa teattereissa esitetty leffa, joka kuuluu sarjassamme niihin elokuviin, jotka ovat niin huonoja, että ovat oikeasti hyviä.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Kiss esiintyy Magic Mountain huvipuistossa, mutta hiljattain potkut saanut ex-työntekijä Abner Devereuax, jonka käsialaa puiston laitteet ovat, päättää kostaa sabotoimalla konserttia viemällä Kiss:in jäsenten taianomaiset amuletit ja korvaamalla  bändin  mekaanisilla kaksoisolennoilla 

Ilman amuletteja bändi ei mahda mitään Abnerille, koska amuletit antavat bändille  supervoimat, joten  siinä välissä bändi  auttaa puistossa pyörivää  Deborahia pelastamaan kihlattunsa  Samin, josta Abner on tehnyt orjansa ja erittäin kömpelösti  koreografioiduissa tappeluissa, bändi leipoo lättyyn robotteja ja tietenkin musisoivat.


Kuten alussa mainitsin, tämä on taas vaihteeksi niitä elokuvia, jotka ovat niin huonoja, että ovat oikeasti hyviä, koska käsikirjoituksessa ei ole mitään tolkkua,  näyttelijäintyöskentely on kökköä bändiä ja Anthony Zerbeä lukuunottamatta ja edellä mainitut  toimintaosuudet ja efektit ovat niin kömpelöitä, kuin 70-luvun tv-elokuvassa olla voi.


Ainakin leffan myötä tuli uutta tietoa, että rokkarit eivät ui. Hieman kyllä epäilen statementin todenperäisyyttä, etenkin kun statementtiä seuraavassa kohtauksessa  bändi hengailee uima-altaalla.


Kiss ja huvipuiston haamu on  kaikesta käppäisyydestän huolimatta ansainnut kulttistauksensa ja tästä voi nauttia, vaikka  ei bändiä fanittaisi.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti