sunnuntai 14. tammikuuta 2024

The Holdovers(2023)

 Ohjaaja: Alexander Payne

Käsikirjoitus: David Hemingson

Pääosissa: Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da’Vine Joy Randolph, Carrie Peston, Brady Hepner, Jim Kaplan, Ian Dolley, Michael Provost, Andrew Garman, Naheem Garcia, Stephen Thorne, Gillian Vigman, Tate Donovan, Darby Lily Lee-Stack


Nyt arvostelussa Alexander Paynen  8.kokoillan elokuva.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Eletään vuotta 1970  ja joulu lähestyy, mutta kaikille joulu ei ole riemun aikaa, etenkin Barton Academyn sisäoppilaitoksen oppilaille ja erityisesti oppilaiden, muiden opettajien ja rehtorin  dissaamalle  historianopettaja Paul ” Mulkosilmä”Hunhamille, joka joutuu lastenvahdiksi, kun 5 oppilasta joutuu jäämään syystä tai toisesta viettämään joululomaa oppilaitoksella.

Sitten 4 oppilasta pääsevät yllättäen  joululomalle laskettelukeskukseen   erään oppilaan isän  kustantamana, joten paikalle jäävät Paul, ongelmaoppilas Angus, Vietnamissa kaatunutta poikaansa sureva kokki  Mary ja talonmies(oletettu) Danny ja loman aikana Paul ja Angus kokevat monenlaisia seikkailuja oppivat  toisistaan ja itsestään jotain uutta.


Giamatti ja 1.roolinsa kokoillan elokuvassa tehnyt  Sessa tekivät mainiot roolisuoritukset ja ajankuva oli rakennettu hienosti autoja, muotia ja musiikkeja myöten.


 Allekirjoittanut  pidin  miten Payne on tehnyt elokuvan näyttämään  siltä, että se olisi tehty 70-luvulla käyttämällä alussa Universalin vanhaa logoa sekä kuvaamalla elokuvan 4:3-formaatissa.


The Holdovers on viihdyttävä ja lämminhenkinen  jouluinen dramedia, joka samalla naurattaa ja koskettaa  ja allekirjoittanut on äimänä käkenä, jos Giamatti ei ole tänä vuonna Oscar-gaalassa  ehdolla parhaasta mies(oletetun) pääosasta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti