maanantai 17. lokakuuta 2022

Dark Glasses-Mustat lasit(2022)

 Alkuperäinen nimi: Occhiali neri

Ohjaaja: Dario Argento

Käsikirjoitus: Dario Argento, Carlo  Lucarelli, Franco Ferrini

Pääosissa: Ilenia Pastorelli, Asia Argento, Andrea Gherpelli


Nyt arvostelussa kauhun suurimman maestron Puusepän ohella 19. kokoillan elokuva 10 vuotta sitten ilmestyneen maan rakoon haukutun Dracula 3D:n jälkeen a allekirjoittaneella  oli mahdolisuus päästä näkemään tämä ennakkoon Orionissa ennen virallista ensi-iltaa Perjantaina.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Roomassa tapahtuu auringonpimennys, jonka jälkeen valkoisella pakulla liikkuva, mustiin nahkahanskoihin ja  Garottella aseistautunut murhaaja vaati 3.uhrinsa, kun hotellista lähtevä yön nais(oletettu) kieltäytyy taksikyydistä ja päättää kävellä kotiin.

Pian niin ikään toinen maailman vanhimman ammatin harjoittaja, päähenkilömme Diana joutuu murhaajan tähtäimeen, mutta onnistuu pakenemaan paikalta, mutta joutuu kolariin ja herää seuraavana päivänä sairaalasta ja saa kuula olevan näköesteisesti rajoittunut.


Hankittuaan kepin opaskoiran, Diana saa avukseen 7-vuotiaan kiinalaisen pojan nimeltään Chin, josta on tullut  orpo edellä mainitun kolarin seurauksena, joten pojan osa-aikaisena huoltajana toimimisen ohella Diana ja Chin päättävät saada murhaajan nalkkiin.


Elikkä tyypillistä Argentoa on luvassa, mutta toisin kuin ohjaan muussa tuotannossa vuoden  1987 jälkeen Mustat lasit keskittyy lätistelyn sijasta enemmän mysteerin selvittämisen, mutta toki lätistelyn ystäville elokuva tarjoaa muutaman näyttävän goretuokion.


Vaikka Daft Punk oli alunperin palkattu säveltäjäksi, joka ikävä kyllä jäi välistä duon vetäydyttyä musiikiskenestä, mutta onneksi saimme kunnon soundtrackin tähän, josta vastaa niin ikään ranskalainen  Aranaud Rebotini, jonka niin ikään kasariviboja henkivä konemusiiki luo kuviin tunnelmaa ja onnistui hyvin imitoimaan Argenton entisen hoviyhtyeen, Goblinin sävellyksiä. 


Lisäksi elokuva sisältää nokkela viittauksen Argenton mestariteokseen, Suspiriaan ja leffan juliste puolestaan on nokkela kunnianosoitus  Puusepän klassikolle Pahan Kehä


Pitkästä aikaan oikein tyylikäs ja jännittävä  5 tähden teos Argentolta ja toivottavasti  82- vuotias maestro kerkeää vielä muutaman leffan ohjaamaan.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti