sunnuntai 28. elokuuta 2022

Dust Devil(1992)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Richard Stanley


Pääosissa: Robert John Burke, Chelsea Field, Zakes Mokae, Wiliam Hootkins, Rufus Swart, John Matshikza 


Nyt arvostelussa Stanleyn, 2. kokoillan elokuvan ja tämän jälkeen Stanley  ei tehnyt elokuvia, lyhärit ja dokumentit poislukien  27 vuoteen, sillä surullisenkuuluisa Tohtori Moreaun saari-filmatisointi(1996)  jäi häneen osaltaan lyhyeksi New Line Cineman annettua kenkää kesken projektin ja vaihdettua Stanley John Frankenheimeriin, mutta nyt DD:n pariin:

Namibiassa sattuu ja tapahtuu, kun mystinen, yliluonnollisia voimia omaava sarjamurhaaja Dust Devil on jättänyt  jälkeensä 2 ruumista ja poliisii on päässyyt jälijille, joten DD päätyy liftaamaan ja päätty väkivaltaista aviomiestä pakenevan Wendyn kyytiin.


DD on taattuaa Stanleytä, elikkä  huippuunsa asti hiouttua visuaalisuuttua ja Simon Boswellin tunnelmallista soundtrackiä myöten ja mielenkiintoisesti on  Stanley yhdistellyt kauhu ja länkkärikuvastoa keskenään, etenkin,kun DD:en. fitti  tuo vahvasti mieleen Huuliharppukostajasta tutun Cheyennen ja hänen jengissä vastaavan pukukoodin.

Yhden kerran  RoboCop-yrittäjä RJB vetää mainiosti roolinsa DD:eenä, vaikkakin olisi voinnut hyvinkin kuvitella Rutger Hauerin Dust Deviliksi, sillä  allekirjoittaneen silmiin Liftarin(1986) John Ryderissä ja Dust  Devilin nimikkohahmossa on samanlaista karua  olemusta, joten en ihmettele yhtään, ettei Stanley olisi Liftaria katsonut etsiessään  inspiraation lähteitä Dust Deviliä kirjoittaessa.


Arvostelu kirjoitettu 108 minuutin pituisen Final Cut-version pohjalta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti