perjantai 6. toukokuuta 2022

Dead Heat(1988)

 Ohjaaja: Mark Goldblatt

Käsikirjoitus: Terry Black

Pääosissa: Treat Williams, Joe Piscopo, Darren McGavin, Vincent Price, Robert Picardo, Mel Stewart, Lindsay Frost, Clare Kirkconnell, Keye Luke


Nyt arvostelussa legendaarisen NWP( New World Pictures) studion tuottama vähän erilainen zombeillu, jonka ensi-illasta on tänään kulunut  tasan 24 vuotta. Sitten asiaan.


Mustiin nahkanaamioihin ja Uzeilla aseistautuneet korstot ryöstävät kultasepänliikkeen  ja ottavat kaikki läsnäolevat panttivangeiksi keskellä kirkasta päivää, ja tilannetta lähtevät selvittämään kliseinen kyttäpari Roger Mortis ja Doug Bigelow

Kaikesta räiskimisestä huolimatta korstot eivät ota kuollakseen, joten Roger lainaa komisarion Dodge St. Regisiä ja jyrää korstot ja siinä samalla kultasepänliikkeen ketoon.

Kuultuaan haukut ylikomisariolta Roger ja Doug jatkavat tutkimuksiaan ja jäljet johtavat hämärän labran jäljille, jossa Dougin kimppuun hyökkää ihme örkki ja tappelun tuoksinnassa Roger päätyy johonkin  ihme kammioon  ja vaihtaa hiippakuntaa.

Jotta elokuva ei jäisi liian lyhyeksi, Roger herätetään henkiin jollain ihme härvelillä, mutta Roger onkin muuttunut Zombiksi ja tutkimusten edetessä paljastuu, että kultasepänliikeen ryöstöllä ja zombeilla on yhteys, jotka johtavat lääkäreiden salaseuran jäljille.


Ihan nokkelasti tässä oli  yhdistetty Buddy Cop-meininki  ja Zombit keskenään, vaikka elävä kyttä-kuollut kyttä-teemasta olisi saanut paljon enemmän irti, mutta siitä huolimatta Dead Heat on keskivertoa parempi ja viihdyttävämpi kasarin B-luokan huttua,  jonka parissa 86 minuuttia kuluu rattoisasti.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti