sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Stone Cold(1991)

 Tunnetaan myös nimellä: Syntynyt vaaralliseksi

 Ohjaaja: Craig R. Baxley

Käsikirjoitus: Walter Doniger

Pääosissa: Brian Bosworth, Lace Henriksen, William Forsythe, Sam McMurray, Arabella  Holzbog

Nyt arvostelussa ohjaaja/stuntman Craig R. Baxleyn( Musta enkeli, Action Jackson-Ässä hihassa) ohjaama ysäriäksönin vähemmän tunnettu, mutta silti  Action-Aficionadojen noteeraama kulttiklassikko, jonka pääosassa rymistelee Seattle Seahawksin ex-tukimies ja  yhden  hitin ihme(elikkä tämän)Brian ”The Boz” Bosworth ja allekirjoittaneella  oli kunnia nähdä tämä toistamiseen viime yönä Orionissa osana   NV-festareiden traditionaalista koko yön kestävää leffamaratoonia.

Nyt kuitenkin asiaan: 

Leffan sankari Joe Huff on tyypillinen leffakyttä, elikkä semmoinen joka säästää veronmaksajien rahoja ja aiheuttaa harmia isokenkäisille pieksemällä tai ampumalla  roistot ja näin tapahtuu jo heti leffan alussa, kun Joe marssii muina mies(oletettuina) lähikauppaan keskelle ryöstöä.

Joe joutuu tietenkin jäähylle, kunnes FBI ilmestyy ovelle ja kiristää Joen mukaan undecover-hommaan, jonka tarkoituksena olisi soluttautua mootoripyörä-aficionadojen porukkaan ja estää näiden  suunnitelman hyökätä korkeimman oikeuden istuntoon, vapauttaa yksi teikäläinen ja pyyhkäistä  isokenkäiset pois maailmankartalta.

Vaikka tämä onkin tehty ysärin puolella, niin meno on silti yllättävän kasaria Bosworthin hillittömän kampauksen ohella,  sillä käsiaseet ovat niin tehokkaita, että äijät lentävät yhdestä osumasta useiden metrien päähän ja usein myös ikkunan läpi, prätkät ja muut ajoneuvot räjähtävät yhdestä törmäyksestä tai luodista ja poliitisen epäkorrektiuden multihuipentumana  pappi täräytetään haulikolla ikkunasta läpi kesken ristiäisten elikkä  tämmöinen elokuva ei menisi nykystandardien mukaan sensuurin lävitse.

Brian Bosworth, josta kaavailtiin seuraava suurta äksönsankaria rymistelee pääosassa ihan mallikkaasti  ja Henriksen ja Forsythe yrmyilevät  hyvin taustalla moottoripyörä-aficionadoina.


Bosworthin    hillittömän kampauksen lisäksi pisteen iin päälle myös ansaitsee myös leffan alussa nähtävä  astetta  erikoisempi lemmikki, elikkä Varaani, jolle Bosworth yrittää tyrkyttää niin ikään astetta erikoisempaa Smoothieta, jonka pääasiallisina aineksina ovat  Appelsiinimehua, 3 Snickers-patukkaa, 3 kuorimatonta   kananmunaa, 2 banaania ja tippa Tabascoa.


Stone Cold on ysäriäksöniä  huikeammasta päästä ja esimerkki elokuvasta, jollaista ei nykypäivänä tehtäisi, koska valitettavasti elämme yhä mielensäpahoittajien ja Cancelistien kulta-aikaa ja itseään ei voi kutsua Action-Aficionadoksi, jos ei ole nähnyt tätä vähintään kerran.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti