torstai 7. huhtikuuta 2022

Seizure(1974)

 Ohjaaja: Oliver Stone


Käsikirjoitus: Oliver Stone & Edward Mann


Pääosissa: Jonathan Frid, Troy Donahue, Richard Cox, Mary Woronov, Martine Beswick, Hervé  Villechaize 


Nyt arvostelussa legendaarisen Oliver Stonen 1.koko illan elokuva. Sitten asiaan:


Kauhukirjailija   Edmund Blackstone näkee painajaista, jossa hän viettää viikonloppua mökillään perheensä ja ystäviensä kanssa, kunnes hänen kirjoittamansa  hahmot Spider, Queen of Evil ja Jackal heräävät henkiin ja tekevät viikonlopusta yhtä tuskaa Edumundille ja hänen läheisilleen.

Kuten viime  vuonna arvostelemani Stonen 2. kokoillan elokuva The Hand, niin ei tämäkään ole Stonea tyypillisimmästä päästä ja onhan tämäkin sangen outo elokuva, ottaen  myös huomion sen, minkälaisia Stonen elokuvat Salvadorista(1986) lähtien ovat olleet.


Joka tapauksessa kaikessa outoudessaan onnistui tämä olevan mainio ja paikoittain aika vinksahtanut tarina faktan ja fiktion sekoittumisesta keskenään.


Vaikka Seizure ei vedä vertoja Oliver Stonen myöhemmälle tuotannolle eikä sisällä ohjaajan tavaramerkiksi  muodostunutta kritiikkiä Amerikkalaista yhteiskuntaa  ja maan lähihistoriaa kohtaan, onnistui se silti olemaan kelpo   teos  Stonen 1. kokoillan elokuvaksi ja onhan aina  vänkää katsella nykyisiä ja entisiä kuuluisuuksia uransa alkutaipaleella.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti