maanantai 5. heinäkuuta 2021

The Addiction-riippuvuus(1995)

 Ohjaaja: Abel Ferrara

Käsikirjoitus: Nicholas St. John


Pääosissa: Lili Taylor, Christopher Walken , Edie Falco, Michael Imperioli, Annabella Sciorra, Paul Calderon

1995 julkaistiin 2 leffa Isoon Omenaan  sijoittuva  Vampyyrileffa, joista toinen oli Wes Cravenin ohjaama   hupaisa ja jännä Eddie Murphy-hassuttelu Brooklynin Vampyyri ja toinen taas tekotaiteellinen  ja mustavalkoinen The Addiction, jonka ohjasi nihkeistä New York-leffoista tunnettu Abel Ferrara. Sitten asiaan:


Opiskelijamuidu  Kathleen kokee kovia, kun hämärä muidu puree  Kathleeniä kaulaan pimeällä kujalla.

Siitä seuraa sitten astetta järeämpi darra, kunnes Kathleen huomaa tulleensa riipuvaiseksi verestä ja ruokittuaan itseään kuvioihin ilmestyy Peina( Walken) joka opastaa Kathleeniä uudessa elämässään vampyyrinä tai pikemminkin narkkarina, sillä Ferrara ja käsikirjoittaja St. John ovat päättäneet siirtää vampyyrit nykyaikaan ja heittäneet tutut kliseet, kuten valkosipulit, krusifiksit, arkut, lepakoiksi  muuttumiset ja UV-säteilyn dissaamisen ja muuttaneet yön kulmahammas veikot narkkareiksi, mutta täytyy kyllä myöntää että  tämä konsepti toimii ja olisi siistiä nähdä vastaavanlainen tarina zombien tähdittämänä.


The Addiction  on tyylikäs ja tekotaiteellinen  vampyyritarina,  joka on naamioitu painavaa sanaa riippuvuuksista (tässä tapauksessa vereen liittyvästä) ja niiden sivuvaikutuksista kertovaksi valitusfilmiksi.


Arvosana🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti