sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Old(2021)

 Ohjaaja: M. Night Shyamalan

Käsikirjoitus: M. Night Shyamalan( Pierre Oscar Levyn & Frederik Peetersin sarjakuvan Sandcastle pohjalta)


Pääosissa: Gael Garcia Bernal, Vicky Krieps, Alex Wolff, Thomasin Mackenzie,  Abbey Lee, Nkki Amuka-Bird, Ken Leung, Eliza Scanlen, Aaron Pierre, Embeth Davidtz, Kathleen Chalfant


Tänään tuli Orionissa nähtyä hämärää meiningistä ja yllättävistä lopputwisteistä  sisältävistä elokuvistaan tunnetun Shyamalanin uusin leffa. Sitten asiaan:


Cappa niminen perhe lähtee lomalle Dominikaanisessa tasavallassa sijaitsevaan hotelliin.


Hotellin johtaja kertoo perheelle nurkilla sijaitsevasta privaattirannasta, jonne Cappat ja muutamaa muu vieras sitten lähtevät, mutta sitten rannalla alkaa sattua ja tapahtumaan , kun  nakun blondin ruumis  ajelehtii  rantaan ja Cappat ja muut tyypit huomaavat olevansa jumissa rannalla ja kaiken lisäksi vielä järjettömässä aikaloopissa, jossa tällä kertaa ihmiset vanhenevat yllättävän nopeasti.


Old on jälleen kerran taattua Shyalamania , elikkä lievästi hämärää meininkiä  ja sekava tarina, mutta oli kuitenkin mainio leffa ja vallan mainiota kesäviihdettä ja tämän jälkeen tulee mietittyä kahdesti, ennen kuin lähtee epäilyttävän halvalle hotelli/rantalomalle.


Ja jännä juttu  on myös se, että tämä perustuu sarjakuvaan. Pitäisi varmaan etsiä se jostain  käsiini, jotta voi sitten vertailla, että kuinka uskollisesti Shyamalan on siirtänyt tarinan valkokankaalle.


Arvosana🏝🏝🏝🏝



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti