perjantai 12. helmikuuta 2021

Kosto rajan takaa(1986)

 Alkuperäinen nimi: The Wraith


Ohjaus & käsikirjoitus: Mike Marvin


Pääosissa: Charlie Sheen, Sherilyn Fenn, Nick Cassavetes, Randy Quaid, Clint Howard


Nyt arvostelussa vaihteeksi harvinainen kulttiklassikko kasarilta, jonka olen nähnyt 6 vuotta sitten Netflixistä tai Viaplaystä. Nyt kuitenkin  itse asiaan:


Jossain päin Arizonaa sijaitsevassa kaupungissa autoileva nuorisiojengi riehuu ja jengi uhreilta lähtee auto sekä henki ja Sheriffi Loomis(Randy Quaid)  on voimaton jengin edessä, koska ketään ei ole saatu kiinni itse teossa.


Jengin viimeisimmän tempauksen jälkeen kaupunkiin saapuu salaperäinen heebo nimeltään Jake(Charlie Sheen) joka pokaa  Kerin(Sherilyn Fenn)  johon myös jengin johtaja Packard ( Nick Cassavetes)on iskenyt silmänsä.


Kolmiodraamaa tulee vielä sekoittamaan vielä salaperäisempi mustiin pukeutunut kypäräheebo Dodge M4S-konseptiauton kera  haastamaan  Packardin  ja hänen jengissä kisaileman, viimeiseen hengenvetoon asti.




Mitä ilmeisemmin The Crow’n (1994)  inspiraationa(Jotkut ainakin näin väittävät) toiminut The Wraith on jälleen kerran lievästi aliarvostettu ubercool ja viihdyttävä kulttiklassikko ajalta, jolloin kunnon elokuvia tehtiin ja Charlie Sheen tunnettiin paremmin elokuvista kuin  sekoiluista  ja  kuten kaikissa kasarielokuvisa, tässäkin  on törkeän kova soundtrack, mainittakoon esim Tim Feehanin Where’s the fire ja Lionin Never surrender.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti