perjantai 24. heinäkuuta 2020

Pimeyden valtias(1987)

Alkuperäinen nimi: Prince of Darkness

Ohjaus & Käsikirjoitus: John Carpenter

Pääosissa: Donald Pleasence, Dennis Dun, Victor Wong, Jameson Parker, Lisa Blount, Peter Jason, Alice Cooper


Puuseppää pukkaa jälleen kerran Kulinaristin saitille. Sitten asiaan:

Hämäräperäisen salaseura Unen  veljeskunnan pappi kuolla kupsahtaa ja jättää jälkeensä päiväkirjan ja avaimen salaiseen kammioon ja samaan aikaan tähtitieteilijät havaitsevat supernovan.

Asiat eivät aluksi liity mitenkään toisiinsa, mutta sitten alkaa sattumaan ja tapahtumaan, kun kuolleen papin tilalle saapunut uusi pappi ( Donald ” Tohtori Loomis” Pleacense) ja joukko tutkijoita saapuvat kirkkoon tutkimaan kammiosta löytynyttä vihreää vesilätäkköä, joka onkin  vanhan vihtahousun poika, joka  valmistautuu vapauttamaan isänsä pimeältä puolelta ja tämä  projekti vaati paikallisten kodittomien muutamista zombieksi. Että sillain.

Pimeyden valtias kuuluu Carpenterin ns Apokalypsi- trilogiaan, jonka muut osat ovat aiemmin arvostelemani The Thing ja vielä arvostelua vailla oleva Hulluuden syövereissä(1994)

Vaikka elokuvat eivät liity mitenkään toisiinsa, ainoa yhdistävä tekijä niissä on Carpenter ohjaajana ja mielikuvitukselliset erikoistehosteet.

Pimeyden valtias ei ole Carpenterin tunnetuimpia elokuvia, mutta silti  katsomisen arvoinen, jos vanhat kauhuelokuvat kolahtavat kovaa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti