tiistai 28. heinäkuuta 2020

Naurava poliisi(1973)

Alkuperäinen nimi: The Laughing Policeman

Ohjaaja: Stuart Rosenberg

Käsikirjoitus: Thomas Rickman ( Sjöwallin &  Wahlöön kirjan pohjalta)


Pääosissa: Walter Matthau, Bruce Dern, Louis Gossett Jr, Anthony Zerbe, Val Avery, Paul Koslo, Joanna Cassidy, Gregory Sierra

Nyt arvostelussa ensimäinen ja myöskin ainoa näkemäni Beck-elokuva, koska en tavallisesti katso ruotsalaisia elokuvia, koska ne ovat tylsiä ja vaikeaselkoisia ja toiseksi lähes päivittäin joudun lukemaan uutisista rikoksista, joten  en myöskään siksi ole skandinaavisen rikosviihteen ystävä, koska niissä on tapana synkistellä ja leveillä rikosten graafisilla yksityiskohdilla.

Toista se on italialaisissa Giallo- elokuvissa ja Hollywoodissa, jossa asiat hoidetaan tyylikkäästi  ja viihdyttävästi. Nyt asiaan:


San Franciscossa sattuu ja tapahtuu jälleen kerran, kun arveluttava poplarimies lahtaa bussillisen porukkaa konepistoolilla. Keissiä rupeaa tutkimaan  Martin Be...eikun Jake Martin (Matthau) joka saa  bussissa tapetun parin tilalle uuden parin  Leo Larsenin(Bruce Dern)


Kuten Michael Mannin Hannibal Lecter-filmatisointi Manhunter(1986)   tapaan ei Naurava poliisi kuulu myöskään viralliseen Beck-jatkumoon, mutta  siitä huolimatta NP on tyylikäs, jännittävä, hyvin ohjattu ja näytelty 70-luvun kyttäleffa.


Nimeltään harhaanjohtava, mutta silti katsomisen arvoinen, jos 70-luvun kyttäleffat kolahtaa kovaa.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti