maanantai 6. heinäkuuta 2020

Hyökkäys poliisiasemalle(1976)

Alkuperäinen nimi: Assault on Precinct 13

Ohjaus & käsikirjoitus: John Carpenter

Pääosissa: Austin Stoker, Darwin Joston, Charles Cyphers, Nancy Loomis, Tony Burton, Henry Brandon, Martin West, Laurie Zimmer


Puuseppää pukkaa jälleen kerran Kulinaristin saitille. Tällä kertaa arvostelussa  Carpenterin 2. paras leffa heti The Thingin jälkeen.

Los Angelesissa sattuu ja tapahtuu jälleen kerran, kun eräs jengi cruisailee ampumassa  porukkaa  rynkyllä ja pian LAPD  pääsee  jengin jäljille ja seuraa ammuskelu, joka vaati muutaman jengiläisen henkeröisen. Vattuuntuneet  jengiläiset lähtevät riehumaan jälleen kerran ja tällä kertaa kohteeksi osuu jäätelöauto ja eräs tyttö, joka osti vahingossa väärän jäätelön.

Tytön isä päättää toimia  ja nappaa jäätelökauppian mutkan ja rupeaa Charles Bronsoniksi. Isä ottaa hatkat jengiläiset perässään ja päätyy poliisiasemalle, joka on lopettamassa ja muuttamassa uusiin tiloihin, mutta muutto jää puolitiehen, kun asemalle saapuu joukko matkalla vankilaan olevia vankeja ja  sekä edellä mainittu jengi, joten luvassa on hurja yhteenotto kun poliisit, sihteerit ja vangit joutuvat  puolustamaan poliisiasemaa jengiltä.



Carpenter hallitsee jälleen tiiviin tunnelman ja tarinankerronnan ja pisteenä iin päällä tässäkin on   ohjaajan itse säveltämä soundtrack, joka jää soimaan päähän.


Hyökkäys poliisiasemalle  Carpenterin Top5 parhaimpia leffoja ja myös yksi parhaimpia ja jännittävimpiä 70-luvun äksönleffoja, joka on myös samalla tyylikäs tribuutti  Howard Hawksin Rio Bravolle(1959) & George A Romeron Elävien kuolleiden yölle(1968)


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti