perjantai 28. huhtikuuta 2017

Poliisipiiri (1982)

Alkuperäinen nimi: Vice Squad

Ohjaus ja käsikirjoitus: Gary Sherman

Pääosissa: Gary Swanson, Wings Hauser, Pepe Serna, Season Hubley


80-luku oli ehdottomasti  amerikkalaisen elokuvateolisuuden kulta-aikaa. Silloin tuli ulos kaikenlaista elokuvaa, joista vähemmön tunnetut ja myöhemmin kulttistatuksen saaneet elokuvat ovat varsin hupaisaa katsottavaa, lähinä B-luokan näyttelijäntyön, toteutuksen, kliseiden viljelyn ja hyvien soundtrackien ansiosta. Nyt arvosteluvuorossa oleva Vice Squad edustaa juuri edellä manittua kasarihuttua.

Sutenööri Ramrod( Wings Hauser)  pieksee erään suojattinsa sairaalakuntoon, jossa tämä myöhemmin menehtyy. Ilotyttö Princess (Season Hubley)  painostaa Etsivä Tom Walshia (Gary Swanson)  saamaan Ramrodin kiinni.

Vice Squad on täyttä kasaria  neonvaloja, muotia ja soundtrackiä myöten, joista  hyvänä esimerkkinä voi mainita Ramrodia tulkitsevan Wings Hauserin ärjäisemän Neon Slimen. Hauser vetääkin koko elokuvan parhaimman roolin ja jälleen kasarikonnagalleria on yhtä konnaa värikkäämpi.

 Erityismaininnan voi myös antaa elokuvan tapahtumanpaikkana toimivasta Los Angelisistä. Yleensä  iloisena ja aurinkoisena kaupunkina tunnettu L.A näyttäytyy Vice Squadissa New Yorkin veroisena avoviemärinä ja jatkokatselvaksi voikin suositella 2 vuotta myöhemmin valmistunutta Nykiin sijoittuva  neo-noiria Abel Ferreran Fear city, jonka arvostelen tässä blogissa, sitten kun kerkeän.

Yhteenvetona Vice Squadia voi suositella, jos sattuu diggaamaan päättömästä kasarihutusta ja neo-noir-genren elokuvista.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti