maanantai 3. kesäkuuta 2024

Operaatio Atomisukellusvene(1961)

 Alkuperäinen nimi: Voyage to the Bottom of the Sea

Ohjaaja: Irwin Allen

Käsikirjoitus: Irwin Allen & Charles Bennett

Pääosissa: Walter Pidgeon,  Peter Lorre, Frankie Avalon, Michael  Ansara, Robert Sterling, Joan Fontaine, Barbara Eden


Nyt arvostelussa legendaarisen Irwin Allenin varhaistuotantoa oleva scifi-hifistely, joka poiki 4 kautta tehdyn samannimisen tv-sarja ja jonka  visuaalista puolta ilmettä leffan tuottanut 20th Century Fox kierrätti aiemmin arvostelemissani Fantastisessa Matkassa ja  Seikkailu syvyydessä, jota niin ikään Walter Pidgeon  tähditti.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Aikansa huipputeknologiaa edustava sukellusvene Seaview on neitsytmatkalla  P tai E-navalla, kunnes Post-Apokalyptinen ilmastonmuutos iskee ja värjää taivaan punaiseksi, joten sukellusveneen on pelastettava maailma menemällä Mariaanien haudalle laukaisemaan ohjus, joka jostain kumman syystä muka palauttaisi ilmaston normaaliin päiväjärjestykseen.

Matka ei ole helppo, sillä miehistö kohtaa Post-Apokalyptisen  ilmastonmuutoksen lisäksi lonkeropornoilua sekä vastusta operaatiolle sekä YK:n että veneessä olevan  sabotöörin osalta.


Ikäisekseen elokuvaksi näyttää visuaalisesti edelleen hyvältä, erityisesti BR2049-henkisen oranssien maisemien osalta, jotka toivat tähän paikoittain kunnon Nightmare Fuel- meininkiä muuten hupaisaan leffaan.


Operaatio Atomisukellusvene  on vaihteeksi hieman erilaista Irwin Allenia, muuta muuten keskivertoa parempi ja viihdyttävämpi 60-luvun scifi-hifistely.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti