keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Vonkka(2023)

 Alkuperäinen nimi: Wonka

Ohjaaja: Paul King 

Käsikirjoitus: Paul King & Simon Farnaby( Roald Dahlin luomien hahmojen pohjalta)

Pääosissa: Timothee Chalamet, Calah Lane, Keegan-Michael Key,  Patterson Joseph, Matt Lucas, Matthew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter, Tom Davis, Olivia Colman,  High Grant, Natasha Rothwell,  Rich Fulcher,  Rakhee Thakrar 


Nyt arvostelussa etko-osa kuuluisan suklaamaakarin   nuoruudesta ja noususta suklaa-alan huipulle.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

VV saapuu  anonyymiin kaupunkiin, joka tunnetaan suklaastaan, mutta nousu suklaa-alan huipulle ei käy helposti, sillä  VV joutuu velkavankeuteen majataloon ja kaiken lisäksi kaupungin suklaa-alaa  hallitsee  Kieroyrtin  johtama suklaa-alan kartelli, joka ei katso hyvällä  kilpailevaa yrittäjää reviirillään ja poliisista ei ole apua, koska  kartelli on lahjonut poliisit pitämään kilpailijat pois kaupungista.

Mutta onneksi VV ei ole yksin, sillä muut velkavankeuteen jääneet majatalon asukkaat auttavat VV:tä saamaan suklaabisneksen tulille.


Chalamet veti mainion rooliin VV:n osassa, vaikkei vetänyt vertoja Gene Wilderille ja Johnny Deppille  ja olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä VV:n roolissa  Ryan Gosling, Tom Holland, Ezra Miller tai Donald Glover, joita alunperin kaavailtiin jolloin leffa olisi ollut taatusti hauskempi.


Krediittiä myös visuaaliselle puolelle, joka tekee värien osalta kunniaa edellisille filmatisoinneille ja siitä, että vuoden 1971 versiosta tuttu ikivihreä hitti ” Pure Imagination” pääsi leffan soundtrackille mukaan.


Vonkka on erinomainen, viihdyttävä, värikäs ja lämminhenkinen musikaali maailman tunnetuimman suklaamaakarin nuoruudesta ja noususta suklaa-alan huipulle.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti