maanantai 25. joulukuuta 2023

Violent Night(2022)

 Ohjaaja: Tommy Wirkola

Käsikirjoitus: Pat Casey & Josh Miller

Pääosissa: David  Harbour, John Leguizamo, Beverly D’’Angelo, Alex Hassell, Alexis Louder, Alexander Elliott, Edi Patterson, Cam Gigandet, Leah Brady, Andre Eriksen, Brndan Fletcher, Mike Dopud


Nyt arvostelussa 3 vuoden takaisen Mel Gibson-leffa Fatmanin  jalanjäljissä etenevä toimintakomedia vähän erilaisesta joulupukista.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Eripurainen  Lightstonen perhe kokoontuu joulunviettoon, mutta juhlallisuudet keskeytyvät, kun joukko palkkasotilaita saapuvat taloon ja ottavat perheen panttivangeiksi, voidakseen ryöstää talossa olevat 300 miljoonaa, mutta lahjoja jakamaan taloon saapunut joulupukki päättää piestä rosvot ja pelastaa perheen.


Kuulostaako tutulta? No totta kai, sillä tarina on periaatteessa Die Hard, mutta pilvenpiirtäjä on vaihtunut kartanoon ja John McClane Joulupukkiin ja DH-viittauksissa on menty jopa niinkin pitkälle, että kakkososassa sivuosassa nähty Leguizamo on tässä pääpahiksena ja  tässäkin  yksi kätyri listitään jääpuikolla ja saapahan toinenkin rakastettu jouluklassikko, Yksin kotona myöskin osansa viittausten osalta, mutta siitä huolimatta VN kulkee omia polkujaan sortumatta liikaan plagiointiin tai ideoiden kierrätykseen.


Harbour tekee mainion roolin Pukkina ja kun Pukki pääsee leffassa vauhtiin, niin siinä verta pistetään pakkiin aikuisten oikeesti ja niin luistimet kuin karkkikeppikin muuttuvat Pukin käsissä aseiksi.


VN on eri viihdyttävä ja verinen joulutarina vähän erilaisesta Joulupukista ja tälle on kuulemma jatko-osa tekeillä, joten odotan mielenkiinnolla Pukin seuraavaa mättöretkeä.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti