tiistai 7. marraskuuta 2023

The Void(2016)

Ohjaus & Käsikirjoitus: Steven Kotanski &  Jeremy  Gillespie

Pääosissa: Aaron Poole, Art Hindle, Kenneth Welsh,  Daniel Fathers, Kathleen Munroe, Ellen Wong

Nyt arvostelussa yksi viime vuosikymmenen tyylikkäimpiä ja omaperäisiä  kauhuelokuvia, joka on tyylikäs ja joukkorahoituksella kasaan kootun  vaatimattoman 82,510$ budjettiin nähden varsin ammattimaisesti toteutettu  hatunnosto  H.P. Lovercraftille  ja kasarin kauhulle.

Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:

Sekalainen joukko ihmisiä jää loukkuun sairaalaan, kun  epäilyttävän paljon Kolmen K:n kerhoa muistuttava mystinen lakanajengi, joiden huppua koristaa musta kolmio ja samalla sairaalasta paljastuu karmiva salaisuus, joka ei ole tästä ulottuvuudesta peräisin ja luvassa on lonkero-olioita, lätistelyä ja muuta mukavaa.

Leffan synopsiksen perusteella leffa  kuulostaa  kunnon  Lovecraft-meiningiltä, vaikka ei perustu mihinkään H.P:n tekstiin ja vaikutteita on myös otettu sellaisista kasarin kauhun klassikoista, kuten The The Thing , Helllraiser ja The Beyond.

Kuten  saman vuoden  kohuttu  The Neon Demon, niin tämäkään ei ollut tarinaltaan helposti avautuvimmasta päästä, mutta visuaalisen puolen,  kasaria henkivän syntikkasoundtrackin ja vaatimattoman 82,510$  budjettiin  nähden hulppeasti käsin  tehdyt hirviöt ja verimössöt pitivät mielenkiintoa yllä lyhyen ja napakan 84minuutin keston ajan, joten tässäkin  tapauksessa  tekijöille suotakoon anteeksi tarinan kryptisyys.

The Void on eri tyylikäs ja jännä hatunnosto Lovecraftille ja kasarin kauhulle ja taas vaihteeksi hyvä esimerkki siitä, että pienelläkin budjetilla voi saada taattua laatua aikaan.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti