perjantai 17. marraskuuta 2023

Last Voyage of the Demeter(2023)

 Tunnetaan myös nimellä: Dracula: Voyage of  the Demeter

Ohjaaja:Andre Øverdal

Käsikirjoitus: Braci Schut Jr &  Zak Olkewicz( Bram Stokerin novellin Dracula 7. luvun pohjalta)

Pääosissa: Corey Hawkins, Liam Cunningham, David Dastmalchian, Javier Botet, Aisling Franciosi


Nyt arvostelussa tämä vuoden 2 Dracula-filmatisointi, joka meillä syystä tai toisesta ei saanut virallista  ensi-iltaa, mutta onneksi nyt parhaillaan käynnissä olevat NV-festarit tekivät vuoden urotyön ja ottivat tämän esitettäväksi.


Juoni lyhyesti ja ytimekkästi:

Kuten tittelistä voi päätellä, leffa ei kerro taas vaihteeksi  koko tarinaa, vaan tarinan keskiössä on  tarinan 7.luku ” The Captain’s Log”, joka kertoo Demeter-laivasta, jonka kyydissä Kreivi saapui Englantiin aiheuttamaan yleistä pahennusta.


Elokuva alkaa siitä, kuinka Demeter löydetään autiona ja karille ajaneena  rannikolta ja siitä sitten edetään takautumien ja kapteeni  Elliotin voice overin säestämänä  siitä, miten laiva pääsi autioitumaan ja ajamaan karille.


Ja koska tämä on Dracula-elokuva, niin oletetusti hän on leffan varsinainen tähti, vaikka katsojana olikin koko ajan miehistön puolella, mutta voi veljet miten brutaali Kreivi oli tällä kertaa ja aiempiin filmatisointeihin nähden Kreivi pääsi mättäämään tällä kertaa oikein urakalla ja myös aiempiin filmatisointeihin verrattuna veren määrässä ei tällä kertaa säästelty ja varoituksen sanana eläinrakkaille, että kannattaa jättää leffa väliin, sillä Demterin lastina oleva karja  ei säästy Kreivin verenhimolta, mutta onneksi karjaan kohdistuvat hyökkäykset nähdään off-screeninä.


Itse myös pidin paljon siitä, että Kreivistä ei ollut tässä tehty aiempien filmatisointien mustaan pukuun ja viittaan pukeutunutta keikaria, vaan kunnon kammotus, jossa yhdistyivät  klassinen ” Orlok-look” ja steroideja popsinut lepakko ja muutenkin Javier Botet teki mainion suorituksen Kreivinä.


Lisäksi myös pidin leffan lopusta, joka jätettiin sopivasti auki mahdollista jatkoa varten.


The Last Voyage of the Demeter on paras Dracula-filmatisointi sitten Coppolan Draculan ja yksi tämän vuoden parhaimpia elokuvia,  vaikka virallinen ensi-ilta jäikin meiltä näkemättä.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti