sunnuntai 20. elokuuta 2023

Naapurissa kummittelee(1986)

 Alkuperäinen nimi: House

Ohjaaja: Steve Miner

Käsikirjoitus: Fred Dekker & Ethan Wiley

Pääosissa: William Katt, Richard Moll, Mary Stavin, George Wendt, Kay Lenz, Michael Ensign, Steven Williams


Nyt arvostelussa  legendaarisen Sean S. Cunninghamin tuottama  3 jatko-osaa poikinut kummitustalosta kertova kasarin kauhukomedia, joka oli Alligaattori(1980)  ohella allekirjoittaneen ensimmäisiä ostamiani DVD:itä aloittaessani elokuvien  keräilyharrastusta 2011.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Kirjailija Roger Cobbilla ei pyyhi hyvin, sillä avioero, pojan katoaminen ja tädin löhteminen omankäden kautta ovat osuneet päällekkäin tyhjän paperin kammon kanssa.

Sitten Roger saa  perinnöksi edesmenneen tätinsä talon, jonne hän päättää muuttaa ja alkaa työstämään kirjaa kokemuksistaan Vietnamissa.

Sitten Roger alkaa näkemään painajaisia Vietnamissa kaatuneesta komentajastaan  Big Benistä ja talossa alkaa muutenkin tapahtumaan kaikkea outoa.


Alunperin vakavaksi kauhuelokuvaksi  kirjoitettu Naapurissa kumittelee olisi myöskin saattanut toimia hyvin, mutta huumori toi oman lisänsä  niin puhkikulutettuun kummitustalotarinaan.

William Katt veti ihan ok päärooliin, mutta leffan parhaimman rooliin veti  tv-sarjoista Night Court ja Batman: TAS tuttu Richard Moll Big Benin roolissa.

Naapurissa kummittelee on eri onnistunut, hauska ja viihdyttävä kasarin kauhukomedia, jollaisia ei osata nykyään kirjoittaa.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti