tiistai 17. tammikuuta 2023

Kauhukopla(1987)

 Alkuperäinen nimi: The Monster Squad

Ohjaaja: Fred Dekker

Käsikirjoitus: Fred Dekker & Shane Black

Pääosissa:  Andre Gower, Brent Chalem, Duncan Regher,  Robby Kiger, Stephen Macht, Tom Noonan

Fred Dekker  iskee jälleen kerran nostalgiaa pursuavan mielikuvituksensa kanssa ja tuo tällä kertaa kuviin oman modernisoidun näkemyksensä klassisista Universal-hirviöistä.


Leffa alkaa lukemattomia kertoja nähdyllä skenaariolla, jossa Van Helsingin on ahdistanut Draculan nurkkaan, mutta tällä kertaa Kreivi ei saakkaan seivästä sydäntä vasten, van  onnistuu ottamaan jonkun amuletin turvin hatkat tulevaisuuteen(1980-luvulle) ja näin ollen Kreivi katoaa kuvista pyörremyrskyyn.

Nykyajassa  joukko  Jonneja(termiä ei ollut vielä tuolloin olemassa) ovat perustaneet  klubin nimeltään Monster Squad, jonka keskeisenä tehtävänä on fanittaa vanhoja kauhuelokuvia ja pitää tytöt poissa klubin päämajana toimivasta puumajasta.

Sitten klubin johtajan  Seanin, pikkusisko  Phoebe, joka on yrittänyt päästä vuosia kerhoon, löytää saksaksi kirjoitetun kirjan, jonka naapurin kiintiösaksalainen kääntää enkuksi, ja siitä ei hyvää seuraa, kun Kreivi, Wolf-Man, Muumio , Musta Laguunin Hirviö ja Frankenstein ilmestyvät maisemiin aiheuttamaan yleistä pahennusta ja etsimään amulettia.


Siinä missä Dekkerin edellinen leffa Lötköjen yö oli hatunnosto 50-luvun B-scifille ja kauhulle, niin tällä kertaa hatunnoston saavat Dracula ja muut Universalin hirviöt ja vaikka hahmojen ulkonäköä on hieman päivitetty, niin kyllä ne tunnistaa ihan hyvin klassisiksi hirviöiksi ja parhaimman roolin hirviöporukasta vetää Tom Noonan Frankensteinin roolissa, jossa yhdistyvät Me Hirviöt sarjan Fred Gwynnen  kankea  olemus ja Mel Brooksin Frankenstein Jr:n Peter Boylen lystikäs olemus.


Sivuosissa bongattavissa kasarin sivuosakasvot Stan Shaw, Jonathan Gries ja Mary Ellen Trainor sekä Sopranosista tuttu David Proval.


Kauhuelokuvien ystäville riittää myöskin bongattavaa, sillä päähenkilöiden puumajan seinää koristavat kauhuelokuviennjulisteita, kuten mm Fulcin Zombi 2:sen juliste.


Kauhukopla on jälleen kerran eri viihdyttävä ja vauhdikas kasarin kauhukomedia ala Fred Dekker.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti