perjantai 20. tammikuuta 2023

Babylon(2022)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Damien Chazelle 


Pääosissa: Margot Robbie, Brad Pitt, Diego Calva, Eric Roberts, Jean Smart, Jeff Garlin, Olivia Wilde, Tobey Maguire, Spike Jonze, Jovan Adepo, Li  Jun Li


Nyt arvostelussa Damien Chazellen( La La Land) 7.kokoillan elokuva Hollywoodista vuosina 1926-52 ja siitä, miten äänielokuva syrjäytti mykkäelokuvan.


Tarinan keskiössä ovat Manuel, köyhä maahanmuuttaja Meksikosta ja Nellie, jotka molemmat päätyvät elokuva-alalle sattumalta tavatessaan erään tuottajan juhlissa.


Manuel aloittaa uransa elokuva-alalla apulaisena ja nousee  lopulta studion  johtajaksi asti, kun puolestaan Nellie pääsee heti näyttelemään ja nousee huipulle, mutta molemmat joutuvat kohtaaman pian Hollywoodin nurjan puolen, josta ei puutu irstailua,  viinaa, huimausaineita ja ylenkatsovia snobeja.

Kolmantena päähenkilönä  nähdään  Jack Conrad, vanhan koulukunnan näyttelijä, joka on uransa aallonpohjassa , mutta on silti  innokas edistämään uutta elokuvatekniikkaa.


Robbie, Pitt ja Calva vetivät mainiot roolit pääosissa ja La La Landin tavoin tämä oli visuaalisesti hieno katsottavaa ja olipa mukavaa nähdä  pitkästä aikaan Tobey Maguire isohkossa sivuosassa ja olipa hänet maskeerattu roolia varten melko tuntemattomaksi.


Ja jälleen kerran saa taas ihmetellä elokuvan aiheuttamaa kohua, sillä 3 tunnin ja 9 minuutin kestoon nähden tässä oli yllättävän vähän irstailua ja leffan ainoa  ikävä kohtaus liittyi Rottiin, joten rottien ystäville pieni varoitus etukäteen, jos aiotte tämän mennä katsomaan.


Vaikka USA:n puolella tämä onkin ollut floppi, niin siitä huolimatta tämä oli räikeä, viihdyttävä ja visuaalisesti hieno leffa Hollywoodista 100 vuotta sitten  ja komea  aloitus elokuvavuodelle 2023 ja en maltaa odottaa ensi kuun 17.päivä ensi-iltansa saavaa Spielbergin uutta elokuvaa The Fablesmaniä, joka myöskin harmittavasti on flopannut USA:n teattereissa, mutta trailerin perusteella sekin  vaikuttaa visuaalisesti hienolta ja kiinnostavalta elokuvalta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti