keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Kellariväkeä(1991)

 Alkuperäinen nimi: People Under the Stairs


Ohjaus & käsikirjoitus: Wes Craven


Pääosissa: Brandon Adams, Ving Rhames, Everett McGill, Wendy Robie, Bill Cobbs 


Nyt vaihteeksi arvioitavana Cravenia. Sitten asiaan:


Afroamerikkalaisten  asuttamassa ghettossa sattuu ja tapahtuu, kun päähenkilö Pointdexter ” Fool” Williams perheineen joutuu kadulle valkoisten vuokraisäntien, Robenson-nimisen pariskunnan toimesta.

Moinen vääryys on korjattava heti, joten Pointdexter, ghetton kovin jätkä Leroy ja hänen kaverinsa  Spencer murtautuvat Robensonien taloon ryöstöaikeissa, mutta pariskuntaa saapuukin odotettua aiemmin paikalle, Leroy saa surmansa, Spencer ottaa hatkat ja Pointdexter tapaa Robensonien tyttären ja elokuvan tittelissä mainitun ”kellariväen”.


Nyt jälkeenpäin katsottuna huomaa, että Craven oli selvästi ottanut inspiraatiota Yksin kotona leffoista ja ilmeisesti myös 5 vuoden takainen, yksi viime vuosikymmenen  kiinnostavimpiin  kauhuleffoihin lukeutuva  Don’ t Breathe on ottanut inspiraatiota tästä.

Twin Peaksissä niin ikään pariskuntaa näytelleet McGill & Robie pääsevät revittelemään rooleissaan kunnolla ja myöskin Ving Rhames lyhyessä roolissa ghetton kovimpana jätkänä  on myöskin erinomaisesti kirjoitettu hahmo.




Kellariväkeä on jälleen kerran taattua Cravenia, elikkä jännitystä ja huumoria sopivin väliajoin ja olipa myös mukaan ujutettu  yhteiskunnallista sanomaa gentrifikaatiosta, luokkataistelusta ja kapitalismista.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti