torstai 15. huhtikuuta 2021

Wonder Woman 1984(2020)

 Tunnetaan myös nimellä: WW84


Ohjaaja: Patty Jenkins


Käsikirjoitus:  Patty Jenkins, Geoff Johns & David Callaham


Pääosissa: Gal Gadot, Chris Pine, Pedro Pascal, Kristen Wiig,  Robin Wright, Connie Nielsen, Lynda Carter


Nyt arvostelussa 4 vuoden takaisen DC-filmatisoinin jatko-osa, joka jäi meillä teattereissa esittämättä ja julkaistiin suoraan  striimaukseen ja lätylle ja joka sai murska-arviot yleisöltä sekä kriitikoilta.


Seuraava kappale sisältää spoilereita edelliseen osaan liittyen, joten jos ette ole nähneet sitä, niin siirtykääpä suoraan arvostelun pariin.


 1918 Steve Trevor(Chris Pine) uhrasi itsensä pelastaakseen  maailman tuholta  ja Diana Price vannoi suojelevansa maailmaa Ihmenaisena.

Spoilerivaara on ohi ja nyt itse asiaan:


66 vuotta myöhemmin Diana asuu Washingtonissa ja rikosten torjumisen ohella hän työskentelee Smithsonian-museossa konversaattorina ja saa uudeksi työkaveriksi hieman nörtähtävän ja kömpelön Barbara Minervan(Kristen Wiig)  joka haluaisi olla yhtä cool Diana.


Sitten puhuvasta taikalaatikosta tuttu öljypohatta Maxwell Lord(Pedro Pascal) saapuu vierailulle museoon ja myöhemmin varastaa kiven, jonka avulla voi toteuttaa  toiveita ja kuten arvata saattaa, Maxillä ei ole hyvät mielessä kiven taikavoimiin liittyen.



Sitten jostain järjettömästä syystä  Steve Trevor  pala kuolleista ja ihmeteltyään 80-luvun muotia teknologiaa Diana ja Steve joutuvat jälleen kerran pelastamaan maailman, kun Max sekoaa taikakiven tuomasta vallasta.


Näin jälkikäteen katsottuna ihmetyttää, miksi yleisö ja kriitikot  eivät polkivat tämän alimpaan maanrakoon, sillä ainakin allekirjoittaneen mielestä tämä oli  ekaa osaa vauhdikkaampi ja viihdyttävämpi ja krediittiä täytyy antaa myös hienosti lavastetusta 80-luvasta, joka vetää vertoja viralliseen DC-jatkumoon kuulumattomien elokuvien Joker(2019) ja Watchmen(2009) vastaaville visioile, mutta WW84 olisi  kaivannut lievästi yliarvostetun Zimmerin sävellyksien sijasta soundtrackille kunnon kasarisoundtrackin  ala Tangerine Dream, Giorgio Moroder Vangelis, Goblin ja Kraftwerk.


DCEU:n 10.elokuva(jos Justice Leagun Snyder Cut lasketaan mukaan) WW84 on  ekaa osaa viihdyttävämpi ja vauhdikkaampi  viihdepläjäys ja muistaaka katsoa lopputekstit, sillä sielä on luvassa yllättävä vieraileva tähti.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti