sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Sudet tulevat(1984)

 Alkuperäinen nimi: The Company of Wolves


Ohjaaja: Neil Jordan


Käsikirjoitus:  Neil Jordan( Angela Carterin novellikokoelman The Bloody Chamberin novellin The Company of Wolves pohjalta)

Pääosissa: Sarah Patterson, Angela Lansbury, David Warner, Stephen Rea, Terence Stamp

Nyt arvostelussa kultaisen kasarin  4. hukkapätkä, jonka ohjaaja  tunnetaan paremmin vampyyrielokuvien Veren Vangit(1994) ja Byzantium(2012) ohjaajana. Sitten asiaan:


Leffan päähenkilö Rosaleen(Sarah Patterson) viettää paljon vapaa-aikaansa isoäitinsä( Angela Lansbury) luona kuuntelemassa tarinoita muijista, joka rakastuvat jätkiin, joilla on YK:oot ja sitten muijat tekevät seppäset metsiin täydenkuun aikana. 

Sitten  Rosaleen huomaa ollessaan metsässä kävelyllä, että susipopulaatio on  kasvanut huomattavan epämääräisen suureksi, joten ovatko isoäidin kertomat tarinat muuttumassa todeksi?


Vaikka pidänkin suuresti Jordanin 10 vuotta myöhemmin ohjaamasta Veren Vangeista, niin sitä huolimatta Sudet tulevat onnistuu paremmin luomaan  tunnelmaa upean  lavastuksen, George Fentonin tunnelmaa kohottavan soundtrackin ja maskeerausten, jotka vetävät melkein 3 vuotta aiemmin ilmestyneiden Ulvonnan ja Ihmissusi Lontoossa maskeerauksille.


Joka tapauksessa Sudet tulevat on  tyylikäs, outo ja jännittävä fantasia/kauhutarina(enemmänkin kylläkin fantasia) risteytettynä Punahilkka ja ihmissusiteeman ympärille.


Arvosana🐺🐺🐺🐺🐺







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti