sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kauhun Yö 2(1988)

 Alkuperäinen nimi: Fright Night Part 2


Ohjaaja: Tommy Lee Wallace

Käsikirjoitus: Tommy Lee Wallace & Tim Metcalfe 


Pääosissa: William Ragsdale, Roddy McDowall, Traci Lind, Julie Carmen, Jon Gries, Brian Thompson


Nyt arvostelussa mainion kasarivampyyrileffan vähemmän tunnettu jatko-osa. Sitten asiaan:


On kulunut 3 vuotta siitä, kun  Charley Brewster ja Peter Vincent laittoivat stopin gigolovampyyri Jerry Danridgen verenkeräysoperaatiolle. 3 vuotta myöhemmin Charley on löytänyt uuden heilan Alexin( Traci Lind ja käy säännöllisesti myssytohtorin puheilla, ettei enää uskoisi vampyyrien olemassaoloon.


Eräänä iltana Charley vierailee Peterin luona ja törmää lähtiessään salaperäiseen muijaan nimeltään Regine(Julie Carnen) ja kuinka ollakaan, Regine ja hänen kaverinsa Louie ja Bozworth( Jon Gries & Brian Thompson) ovat vampyyrejä ja kaiken lisäksi Regine on edesmenneen Jerryn sisko,  joka kaiken lisäksi kaappaa itselleen pääosan Peterin showsta ja Peter joutuu latamolle.


Juonipaljastukset päättyvät tähän ja nyt yleistä lätinää leffasta:

Vaikka tämä onkin lievästi aliarvostettu ja väitetty olevan toistoa ekasta osasta, niin siitä huolimatta tämä on mainettaan parempi leffa, joka ei kuitenkaan vedä ykköselle vertoja, mutta voittaa  tämä sentään Collin Farrellin tähdittämän ykkösen  remaken(2011)  puisevan jatko-osan(2013) ja  näyttelijäpuolella Ragsdale & McDowall säheltävät tuttuun tyylin, mutta leffan parhaimman roolin veti   Julie Carmen pääpahiksena, vaikkei ylläkään Chris Sarandonin tasolle, mutta suoriutui silti ihan jepasti roolistaan, kuten myös Gries & Thompson, jotka  vastaavat myöskin leffan huumoripuolesta Ragsdalen & McDowallin ohella 


Krediittiä jälleen ykkösen musiikeista vastanneen Terminator- säveltäjä  Brad Fiedlin soundtackistä, joka jälleen kerran luo kuviin tunnelmaa.


FN Part 2 ei vedä vertoja ykköselle, mutta on silti mainio ja viihdyttävä kasarkauhukomedia täynnä käsintehtyjen efektien ja maskeerausten riemujuhlaa.


Arvosana🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️🧛🏻‍♂️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti