keskiviikko 1. elokuuta 2018

Earthquake - Maanjäristys(1974)

Ohjaus: Mark Robson

Käsikirjoitus: Mario Puzo ja George Fox


Pääosissa: Charlton Heston, George Kennedy, Richard Roundtree, Lorne Greene, Ava Gardner, Geneviéve Bujold, Victoria Principal, Barry Sullivan, Lloyd Nolan, Walter Matthau, Marjoe Gortner


70-luvulla tehtiin paljon katastrofielokuvia, joissa sekalainen joukko erilaisia ihmisiä joutuivat katastrofin keskelle ja tyypillistä näille elokuville oli nimekkäät näyttelijät ja isot budjetit.


Liekehtiviä torni lienee lienee tämän genren tunnetuin teos, mutta nyt arvostelussa samana vionna ilmestynyt Earthquake, jota oli käsikirjoittamassa Kummisetä-kirjailija Mario Puzo.


Juoni lyhyesti ja ytimekkäästi: Maa  tärisee L.A:ssa ja paikat menevät päreiksi. Sekalainen hahmogalleria huutaa ja riehuu pari tunnin ajan.



Elikkä hyvin tyypillinen  70-luvun disasterdraama, jonka tehosteet näyttävät edelleen hyvältä ja jotka pääsivät hyvin oikeuksiinsa viime vuoden kirjamessuilta ostetulta sinireiskalta.


Vaikka Hestoni touhuaakin suuriman osan ajasta kuvassa, hahmoista parhaiten mieleen jäivät George Kennedyn esittämä poliisi, joka vetää turpaan virkaveljeä ja inhoaa työtänsä yli kaiken

Toinen mieleen jäännyt hahmo taas oli Walter Matthaun esittämä puliukko, jota ei edes maanjäristys haitannut  vaan äijä pysyi lasinsa ääressä silloinkin.Matthaun  esittämän puliukon päättäväisyys pysyä lasin ääressä oli kyllä minun mielestäni ihailtavaa, mutta koska nykyään elämme  mielensäpahoittajien ja 
kukkahattutätien kulta-aikaa, olisi tämmöinen toiminta alkoholismin glamourisointia.






Brian De Palmakin on ilmeisesti tykännyt tästä,  koska Scarfacen yhdessä kuuluisimmasta kohtauksessa  näkyy  televisiossa pätkä tästä elokuvasta.






Jos tehostemälläyselokuvat kiinnostavat, etkä halua katsoa mitään Michael Bay-shaiccea, niin suosittelen tämän ja parin muun 70-luvun disasterdraaman katsomista,jos haluat nähdä tämä hyvin näyteltyä ja ohjattua tehostemälläystä.

.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti