perjantai 3. elokuuta 2018

Pahan kehä(1988)

Alkuperäinen nimi: They Live

Ohjaus: John Carpenter

Käsikirjoitus:  John Carpenter( Ray Nelsonin novellin Eight o clock on the morning pohjalta)

Pääosissa: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, Peter Jason.


Kulkuri John Nada ( Roddy Piper) saapuu Los Angelesiin ja saa töitä raksalta. Sitten poliisi tekee ratsian  kodittomien majapaikkana  toimivaan kirkkoon ja siitä syntyy kunnon rähinä. Nada ottaa hatkat ja löytää laatikollisien mustia aurinkolaseja. Eikä mitä tahansa aurinkolaseja, vaan taikalaseja, joiden kautta näkee,että avaruusoliot ovat ottanert ihmisten paikan kaupungissa ja avaruusoliot alistavat ihmisiä subliminaalisella viestinnällä ja niinpä Nada lähtee ristiretkelle avaruuden sortokoneistoa vastaan kiintiöafroamerikkalainen bad assin  Frank Armitagen  (Keith David) kanssa.


3 vuotta sitten edesmennyt vapaanipainistara Roddy Piper vetää ihan mallikaasti pääosan, vaikka toisaalta olisi ollut  kivaa nähdä  Kurt Russell touhuamassa pääosassa, jota Carpenter oli ajatellut aluperin pääosaan, mutta kyllä tämäkin casting toimi myös ihan hyvin näinkin ja mitä ilmeisemmin tämän elokuva on inspiroinut Dwayne Johnsonia ja monia muita vapaapainistaroja siirtymään ähisemään kehistä valkokankaille.


Ja tässäkin ähinää riittää peräti 5 minuutin ajan, kun Roddy Piper ja Keith David ottavat eeppisen matsin kujalla ja toisessa klassikoksi muodutuneessa kohtauksessa   purukumia vailla oleva Piper riehuu pankissa haulikon kanssa. Lol.



30 vuotta ilmestymisensä jälkeen Pahan kehä on  viihdyttävä scifitoimintaelokuva  ja  edelleen ajankohtainen teos kulutushysterian ja kaupalisuuden haittavaikutuksista yhteiskuntaan.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti