sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Street Trash(1987)

Ohjaus: Jim Muro

Käsikirjoitus:  Jim Muro ja Roy Frumkes

Pääosissa:  Mike Lackey, Bill Chepil,  Jane Arakawa,  Vic Notto, Pat Ryan, Tony Darrow



Street Trashin juoni lyhyesti ja ytimekkäästi:


Viinakauppias löytää kätköistään laatikollisen 60 vuotta vanhaa Viper-viinaa, jota hän myy hintaan 1$/pullo. Kaatopaikala asuvat spuget  juovat viinaa, mutta ikävä kyllä Viperillä on ikävänä sivuvaikutuksena laittaa juojansa sulamaan ja räjähtämään värikkääksi mössöksi.


Vaikka elokuvan ydin onkin spugejen sulaminen, Street Trash kertoo varsinaisesti spugejen rankasta
arjesta ja varsikin puvustuspuolella on onnistuttu erittäin hyvin ja spuget näyttävät juurikin siltä, miltä  he näyttävät tosielämässä..

Autentisen puvustuksen lisäksi  sulamisefektit on toteutettut erittäin hyvin ja näyttävät hyvin realistisilta. Kyllä käsintehtyjä mössöefektejä on aina ilo katsella nykyisen CGI-mössön sijasta.

Ja vaikka tämä olikin pienen budjetin B-luokan elokuva,  ohjaaja Muro on tämän jälkeen kuvannut semmoisia Hollywood-spektaakkeleja kuten Michael Mannin modernin rikoselokuvan klassikko Heat(1995) ja Titanic(1997) joka on ihan shaicce, jota en tosiaankan tule arvostelemaan blogissani.

Ja yllättävää kyllä, pari tuttua naamakin oli tässä mukana:  Troman-studion mestariteoksessa Toxic
Avengerissa(1984) pormestaria näytellyt Pat Ryan, joka esittää tässä Kaatopaikan sikamaista omistajaa ja Scorsesen Mafiaveljistä(1990) ja lukemattomista muista mafiarooleista (esittää myös tässäkin)  tuttu Tony Darrow, joka pääsee myös esittelemän "laulutaitojaan"  lopputekstien aikana, elikkä muistakaa katsoa lopputekstit.




Troma-henkinen, muttei kyseisen törkytehtaan tuottama räikeä, törkeä ja uberviihdyttävä kasarisplatteri, joka  ei ole ehkä niin laadukasta, mutta senkin edestä  katsomisen arvoinen  teos, jos  Troma-henkinen  törkyviihde ja käsintehdyt mössöefektit kiinnostavat, niin kannatta hankkia tämä ja se onkin ilmestynyt hiljattain DVDeenä ja Blu-Raynä.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti