tiistai 22. toukokuuta 2018

Argo(2012)

Ohjaus: Ben Affleck

Käsikirjoitus: Chris Terrio

Pääosissa: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin,  Tate Donovan,  Scoot McNairy, Rory Cochrane,  Željko Ivanek, Victor Garber, Titus Welliver, Michael Parks, Bob Gunton, Tom Lenk, Philip Baker Hall, Adriene Barbeau

Päätinpä väsätä  arvostelun tästä 6 vuoden takaisesta 3 Oscarin voittajasta, koska rewatchaan tätä kurjassa päivätyössäni.

1979 Ajatollahin noustua valtaan Iranissa puhkesi vallankumous ja joukko jenkkejä jäivät hostageiksi  444 päivän ajaksi. CIA päätti sitten pelastaa hostaget menemällä mukamas  etsimään kuvauslocaatioita  scifi-elokuvalle nimeltään Argo, joka sattuu olemaan myös tämän elokuvan nimi. Jännä.


Batfelck ei ole kovin kaksinen näyttelijä, mutta ohjaaajana melko pätevä. Hyvin ja hienosti oli 70-80-lukujen tunnelma saatu tähän lavastettua, mutta ainoa, mikä pisti silmään oli iranislaissotilaiden  M65 rotsit ja  poliisin käyttämät AMC Matadorit LAPDeen väreissä.

Sinänsä hassua, sillä maat ovat edelleen huonoissa väleissä keskenään ja USAn  Lähi-Idän poliitikasta huolimatta suurin  osa jenkkien  armeijaylijäämästä  päätyy Lekan lisäksi Lähi-Idän maiden armeijoiden käyttöön. Esimerkiksi gayelokuvien  suuren klassikon Top Gunin(1986)
kuuluisaksi tekemä jenkkien laivaston 2 moottorienen ja paikkainen torjuntahäviitäjä F-14 Tomcat on palvellut Iranin ilmavoimia vuodesta 2006 lähtien.


Argo on hyvin ohjattu, jännä ja viihdyttävä tositarinadraama, jossa kyllä vähän haiskahtaa jenkkipropaganda.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti