maanantai 28. toukokuuta 2018

Hyytävä syleily(1979)

Alkuperäinen nimi: Last Embrace

Ohjaus: Jonathan Demme

Käsikirjoitus: David Shaber ja Murray Teigh Bloom

Pääosissa: Roy Scheider Christopher Walken, Charles Napier, David Marguiles, John Glover, Joe Spinell, Janet Margolin, Sam Levene

Tätä elokuvaa ei tule sekoittaa Madonnan samannimiseen nakuleffaan, joten menkää muualle kuolaamaan siitä, hyypiöt. Pidemittä puheitta menkäämme suoraan asiaan:

Roy Scheider on CIA-agentti Harry, jonka rutiinikeikka menee pilalle hänen vaimonsa saatuaan surmansa keikan yhteydessä. Harry saa hermoromahduksen ja pian hän alkaa kuvittelemaan jatkuvia murhayrityksiä.

Viime vuoden Huhtikuussa edesmenneen ja Uhrilampaiden ohjaajana tunnetun Demmen varhaisohjaustyö on selvä tribuutti Alfred Hitchcockin tuotannolle ja kyllä tässä jännitystä riitikin.

Silti Last Embrace ei ole ihan täydellinen leffa, sillä Christopher Walkenin rooli olisi saanut olla hieman isompi. Vanhan pystytukan pienestä ruutuajasta huolimatta leffa  rullaa hyvin on ohjattu mallikaasti ja Roy vetää erinomaista settiä pääosassa.


Last Embrace ei ole ihan täydellinen elokuva, mutta silti jännä, hyvin ohjattu ja näytelty sekä katsomisen arvoinen, jos  70-luvun elokuvan ja Hitchcock-tyyliset jännitysnäytelmät kiinnostavat.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti