lauantai 3. maaliskuuta 2018

Ulvonta(1981)

Alkuperäinen nimi: The Howling

Ohjaus: Joe Dante

Käsikirjoitus: John Sayles ja Terence H  Winkless( Gary Branderin kirjan pohjalta)

Pääosissa: Dee Wallace-Stone, Robert Picardo, Dick Miller, Dennis, Dugan, Kevin McCarthy, Slim Pickens, Patrick Macnee, John Carradine, Noble Willingham, Elizabeth Brooks, Don McLeod,

Ihmissusimytologia päivitettin näyttävästi modernimpaan suuntaan 1980-luvulla. Silloin ilmestyivät Wolfen, Oscar-palkittu Ihmissusi Lontoossa (kumpikin 1981) Sudet tulevat(1984)  Stephen King-filmatisointi Hopealuoti(1985) ja nyt arvostelussa oleva Ulvonta.


Karen White (Dee Wallace-Stone) on Los Anglesilainen tv-reportteri, joka auttaa poliisia jäljittämään sarjamurhaaja Eddie Quistiä (Robert Picardo)

Karen järjestää väijytyksen aikuisviihdekauppaan ja tilanne riistäyy hurjaksi. Onneksi poliisi to the rescue, mutta tilanten myötä Karen traumatisoituu ja niinpä hän lähtee terapiapainotteiselle lomalle maaseudulle. Mutta eipä siitäkän tulee mitään, kun läheisessä metsässä asustelee ihmissusia.


Ulovonta on kestänyt hyvin aikaa ja vielä 37 vuodeen jälkeen Rob Bottinin (The Thing) luomat hukat näyttävät edelleenkin hurjilta ja pisteenä iin päälle  hienosti toteutetut muodonmuutokset.

Erikoistehosteiden lisäksi krediittiä myös Brian De Palman hovisäveltäjän Pino Donaggion soudtrackistä.

Ulvonta on kaikkien aikojen paras ihmissusielokuva ja yksi kasarin parhaimpia kauhuelokuvia.

Arvosana🐺🐺🐺🐺🐺



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti