lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kissaihmiset(1982)

Ohjaus:  Paul Schrader

Käsikirjoitus: Alan Ormsby ( DeWitt Bodeenin vuoden 1942  kirjoittaman tarinan pohjalta)

Pääosissa: Nastassja Kinski, Malcolm McDowell, John Heard, Annette O Toole, Ed Begley Jr, Ruby Dee, Frankie Faison, Ray Wise


Irene (Nastassja Kinski) saapuu New Orleansiin veljensä Paulin (Malcolm McDowell) luokse asumaan. Vierailessaan eläintarhassa Irene tapaa Oliverin (John Heard) joka rakustuu Ireneen.

Ongelmana vain on se, että Irene ja Paul ovat "kissaihmisiä" jotka muinaisen kirouksen takia muuttuvat mustiksi panttereiksi, jos  he sekstailevat muiden kanssa. Ihmismuodon he saavat takaisin vain raatelemalla petikumppanin riekaleiksi. Tilannetta ei edes helpota  Oliverin kanssa eläintarhassa työskentelevä kollega Alice (Annette O Toole) joka käy myöskin kuumana Oliverin.


Tämähän on siis eroottisempi ja pervompi remake samannimisestä klassikosta vuodelta 1942. Siis kun todella tarkoita eroottinen se tarkoitta sitä oikeasti, sillä elokuvan naiset näyttävät reilusti paljasta pintaa, mikä herättää ihmestystä, että yritetäänkö tällä paikata  älyvaapata tarinaa kiinostavampaan suuntaan?

Vaikka paljasta pintaa onkin paljon luvassa, sillä ei onneksi retostella liikaa ja Schraderin ohjaus on kyllä jälleen kerraan loistavaa.

Lisäksi krediittiä hienoista erikoistehosteista, komeasta alkutekstijaksosta ja Giorgio Moroderin syntikkapopituksista, vaikka olisivatkin saanneet käyttää David Bowien pyromaanibiisi Putting out fireä vähän enemmän ääniraidalla.

Tyylikäs, jännä, eroottinen ja pervo  remake 40-luvun kauhuklassikosta.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti