tiistai 20. maaliskuuta 2018

Light Sleeper(1992)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Paul Schrader

Pääosissa: Willem Dafoe, Susan Sarandon, Sam Rockwell, David Spade, Victor Garber, Dana Delany, Mary Beth Hurt,  Paul Jabara, Jane Adams, Robert Cicchini, Rene Rivera, David Clennon

Jälleen kerran tuli käytyä paikkaamassa yleissivistyksen aukkoja Orionissa. Tällä kertaa Taksikuskin, Rolling Thunderin ja pari muutakin Scorseseen elokuvaa kynäilleen Paul Schraderin Light Sleeperillä.

Willm Dafoe on New Yorkilainen huumediileri John LeTour, jolla on kriisi päällä.  Heroiini ei mene  enään kaupaksi, koska kaikki vetävät Crackiä ja pomo Ann (Susan Sarandon)  päättä siirtyä kosmetiikkaalalle. Myös kinkkinen suhde  Mariannen (Dana Delany) kanssa tökkii.

Light Sleeper oli hyvin Taksikuskimainen. Molempia elokuvia yhdistää Schraderin ja  tapahtumapaikkana olevana New Yorkin lisäksi päähenkilöiden kertojaääni ja päiväkirjan kirjoittaminen. Kuitenkin Schrader ei onneksi sortunut mestariteoksensa ideoiden kierättämiseen, vaan Light Sleeper rullasi oikein mallikkaasti.

Schaderin ohjaus oli jälleen kerran loistavaa, Dafoe loisti pääosassa ja pisteenä iin päälle katsomiskokemuksen kruunasi Michael Been loistava soundtrack.

Tyylikäs ja tunnelmallinen rikosdraama, joka menee helposti ysärin parhaimpien elokuvien Top 10-listalle

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti