lauantai 6. huhtikuuta 2024

Operaatio Mars(2000)

Alkuperäinen nimi: Mission to Mars 

Ohjaaja: Brian De Palma

Käsikirjoitus: Jim & John Thomas, Graham Yost( Lowell Cannonin tarinan pohjalta)

Pääosissa: Gary Sinise, Tim Robbins, Don Cheadle, Kim Delaney, Jerry O’ Connell, Connie Nielsen

Nyt arvostelussa melkoinen outolintu De Palman CV:ssä, jonka hän ilmeisesti teki saadakseen rahaa Femme Fatalen(2002) tekemistä varten.

Vaihtoehtoisessa  vuodessa 2020, joka näytti  päällepäin  katsottuna paremmalta kuin mitä kyseinen vuosi todellisuudessa oli, joukko astronautteja lähtee  Marsiin, mutta mystinen hiekkatornado surmaa suurimman osan astronauteista ja  sitten avaruusasemalta käsin  tapahtumia todistaneet astronautit lähtevät  paikan päälle, löytävät yhden kollegoistaan elossa ja saavat selville, että Marsissa on elämää ja  samalla selviää maailmankaikkeuden mysteerit.


Kuten alussa totesin, tämä on melkoinen outolintu De Palman CV:ssä, sillä lievästi aliarvostettu, Pahan voima(The Fury, 1978) on tämän lisäksi ainoa scifi-hifistely De Palman CV:ssä ja De Palma on muutenkin tulluttunnetuksi siitä, ettei hän kikkaile elokuvissaan tehosteiden kanssa, mutta tämäpä olikin täyttä CGI:n riemujuhlaa ja eipä De Palma ole ainoa  vanhan koulukunnan mestari, joka on joutunut tekemää kaupallisempia elokuvia saadakseen rahoitusta omille projekteille.

Elokuvan tarina oli 00-luvun scifi-hifistelyksi yllättävän mielenkiintoinen ja krediittiä leffan soundtrackistä, josta vastasi De Palman leffaan 3. kerran Ennio Morricone ja parhaiten soundtrackiltä jäivät mieleen kappaleet  ” Where?” ja   ”A Heart Beats in Space”.


Ei ihan tyypillisemmästä päästä oleva De Palman leffa, mutta kiinnostavan tarinan ja musiikin osalta  tämä edustaa keskivertoa parempaa osastoa De Palman CV:ssä.

Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti