torstai 25. huhtikuuta 2024

Civil War(2024)

 Ohjaus & Käsikirjoitus: Alex Garland

Pääosissa: Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Nick Offerman, Jesse Plemons, Karl Glusman, Nelson Lee

Nyt arvostelussa  legendaarisen A24- lafkan  uusin leffa.


Eletään määrittelemättömässä lähitulevaisuudessa,  jossa USA:ssa on on meneillään taas vaihteeksi sisällissota, jonka Casus belliä ei elokuvassa mainita missään vaiheessa.


Tarinan päähenkilöt  Lee,  Joel,  Jessie ja Sammy ovat sotatoimittajia, jotka lähtevät  D.C:hen  haastattelemaan presidenttiä ja matkaan aikaan sankarimme  tyypillisiä konfliktien lieveilmöitä kärsivistä siviileistä liipasinherkkiin sotilaisiin ja niihin, jotka eivät ole moksiskaan meneillään olevasta konfliktista.


Melko pelottavan ajankohtainen leffa kyseessä  siis ja ajankohtaisuutta tehostavat ennestään leffan alussa nähtävän presidentin puheen sekaan leikatut uutiskuvat USA:n  mellakoista  vuosilta 2017-21, joten on hyvinkin ilmiselvää, ketä Nick Offermanin esittämä presidentti parodioi.


CV on erinomainen ja pelottavan ajankohtainen dystopiakuvaus, jossa samalla myös nokkelaa satiiria USA:n  yhteiskunnan nykytilasta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️ 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti