perjantai 22. maaliskuuta 2024

Drive-Away Dolls)2023)

 Ohjaaja: Ethan Coen

Käsikirjoitus: Ethan Coen & Tricia Cooke

Pääosissa: Margaret Qualley, Geraldine, Viswanathan, Beanie Feldstein, Colman Domingo, Joey Slotnick, C. J. Wikson, Bill Camp, Matt Damon, Pedro Pascal


Nyt arvostelussa Coenin veljesten tai tarkemmin sanottuna 1/2 veljeksen ohjaama ja osittain kirjoittama rikoskomedia.

Leffan alkaa vauhdikkaasti, kun Santos-niminen tyyppi menettää päänsä kujalla ja hänen mukaan ollut metallinen matkalaukku varastetaan.

Eletään vuotta 1999 Philadelphiassa  jossa  neljän kirjaimen pariskunta,  Jamie ja  Marian lähtevät Floridaan, jossa jälkimmäisen täti asuu.

Matka varten he vuokraavat auton Curly-nimiseltä tyypiltä, mutta nais(oletettujen) vuokraama Dodge Aries oli tarkoitus vuokrata toisille tyypeille, jotka niin ikään ovat matkalla Floridaan viemään Dodgen tavaratilassa olevaa laukkua sekä kylmälaukkua, joka sisältää kokoelman kipsivaloksia erään senaattorin ja muiden isojen kihojen ”Magic Johnsoneista” ja kylmälaukussa puolestaan on Santosin pää.


Tämä oli vaihteeksi hyvin epätyypillinen Coen-elokuva, sillä tämä  on 1.kerta kun toinen veljeksistä tekee elokuvan vaimonsa kanssa ja eipä tässä näkynyt yhtään  veljesten aiemmista elokuvista tuttuja tähtiä ja vaikka huumoria oli mukana, niin aiempiin veljesten elokuviin verrattuna se oli yllättävän häröä ja paljon tuli höröteltyä äänen Quaellyn esittämän Jamien repliikeille.


Coen-elokuvaksi tämä oli  myös aiempiin verrattuna yllättävän  lyhyt, sillä kestoa oli runsaat 84min, mutta kyllä siinäkin ajassa kerkesi sattumaan ja tapahtumaan kaikkea hassua.


DAD  on hyvin epätyypillinen Coen-elokuva, mutta siitä huolimatta 1/2 veljeksen kädenjälki on tässäkin vahvasti esillä, vaikka olikin huumoriltaan yllättävän härö ja pituudeltaan lyhyt ja ytimekäs aiempiin Coen-elokuviin verrsttuna, mutta enpä muista milloin allekirjoittanut olisi viimeksi nauranut leffateatterissa.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti