sunnuntai 20. helmikuuta 2022

The Girl Who Knew Too Much(1963)

 Alkuperäinen nimi: La Ragazza che sapeva troppo

Tunnetaan myös nimellä: Evil Eye


Ohjaaja: Mario Bava

Käsikirjoitus: Mario Bava, Eliana DeSabata, Ennio de Concini, Enzo Corbucci, Franco Prosperi, Mino Guerrini


Pääosissa:  Leticia Roman, John Saxon, Luigi Bonos,  Titti Tomaino, Valentina Cortese


Taas vaihteeksi arvostelussa Bavan Mariota. Sitten asiaan:


Amerikkalainen Nora Dawson saapuu Roomaan lomailemaan ja katsomaan sairasta äitinsä  ystävää, joka eräänä yönä saa sydänkohtauksen ja Nora lähtee sairaalaan hakemaan apua, muuta matkalla joutuu klassiseen  vankilapaitaan pukeutuneen rosvon ryöstämäksi ja pimentää vinttinsä tapellessaan laukustaan rosvon kansa.


Sitten Nora herää huutoon ja näkee naisen keittiöveitsen  selässään , joka kupsahtaa siihen paikkaan ja sitten hän näkee paikallisen Orson Wellesin vievän veitsen mukanaan.

Sairaalassa lääkärit epäilevät Noran olevan joko juovuksissa tai muuten  vain pihalla, mutta onneksi tohtori Marcello Bassi  antaa toisen mielipiteen ja niin Nora ja Marcello rupeavat tutkimaan tapausta ja tutkimusten edetessä käy ilmi, että vastaavanlaisia murhia on tapahtunut jo 3 ja edellisten uhrien  sukunimet ovat alkaneet A, B ja C-kirjaimilla ja koska Noran sukunimi alkaa D-kirjaimella.


The Girl Who Knew Too Much on keskivertoa parempi trilleri  Bavalta ja  mustavalkoisuudesta ja yllättävän hillitystä meiningistä  huolimatta tämä taitaa olla elokuvahistorian ensimmäinen Giallo, joten Bava aloitti siis 2 kauhuelokuvan alagenreä( 1. Slasher-elokuvan titteli vieläkin avoinna)  mikä on huikea saavutus Italialaiselta filmiteollisuudelta.


Arvosana⭐️⭐️⭐️⭐️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti